Мартинс: Сарадња са Хагом није замјена за реформе

Замјеник шефа Делегације ЕУ у Србији Адриано Мартинс рекао је у Београду да је хапшење генерала Ратка Младића унаприједило позицију Србије на путу ка Унији, али да су за позитивно мишљење Европске комисије о њеној кандидатури неопходне реформе. "Сарадња са Хашким трибуналом неће замијенити реформе које Србија мора да проведе на путу ка ЕУ", изјавио […]

петак, јун 3, 2011 / 15:48

Замјеник шефа Делегације ЕУ у Србији Адриано Мартинс рекао је у Београду да је хапшење генерала Ратка Младића унаприједило позицију Србије на путу ка Унији, али да су за позитивно мишљење Европске комисије о њеној кандидатури неопходне реформе.

"Сарадња са Хашким трибуналом неће замијенити реформе које Србија мора да проведе на путу ка ЕУ", изјавио је Мартинс на састанку Српског парламента предузећа.

Он је подсјетио да се то односи на функционисање правосуђа, борбу против корупције и организованог криминала, унапређење правног оквира за имовинска питања и усвајање закона о реституцији, за чије реформе је временски оквир веома кратак.

Мартинс је навео да су важне и структурне реформе у здравству, образовању и пензијском систему који мора да буде дугорочно одржив, а потребна је и деполитизација јавне администрације и да јавна предузећа не троше државне ресурсе на субвенције.Оставите одговор