Васић: Показали смо да никакав компромис не помаже БиХ

Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић изјавио је да је оно што су представници странака из Републике Српске урадили у Брчком на протеклом састанку лидера странака из БиХ била само показна вјежба да никакав компромис не помаже у БиХ. Поводом разочарења које су исказали ОХР и Амбасада САД у БиХ у вези са неуспјехом […]

четвртак, септембар 29, 2011 / 09:27

Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић изјавио је да је оно што су представници странака из Републике Српске урадили у Брчком на протеклом састанку лидера странака из БиХ била само показна вјежба да никакав компромис не помаже у БиХ.

Поводом разочарења које су исказали ОХР и Амбасада САД у БиХ у вези са неуспјехом разговора политичких лидера у Брчком, Васић је рекао да Американци и ОХР, ако до сада нису саопштавали ко је кривац, не треба да то раде ни након састанка у Брчком.

"Нема потребе да било кога они хвале. Оно што су представници странака из Републике Српске урадили у Брчком била је само показна вјежба да никакав компромис не помаже у БиХ", рекао је Васић за за "Прес".

Он је подсјетио да је понуда коју је СДС изнио на том састанку била изразито неповољна за РС и да практично више не важи, али да је та понуда значајна само зато да би се показало да Златка Лагумџију и његове не интересује компромис већ успостављање хегемоније једног народа на цијелој територији БиХ, како су то урадили у ФБиХ.

Васић је констатовао да то значи да никакав компромис неће помоћи БиХ, већ само тространа равноправност свих народа који у њој живе.

Лидери шест најјачих политичких партија у БиХ нису на састанку у Брчком 26. септембра постигли договор о формирању Савјета министара због проблема концепцијске природе, који је, како су навели, у потпуности пресликан из Федерације БиХ. Лидер СДС-а Младен Босић рекао је да су представници странака из Републике Српске били спремни да одустану од почетних принципа, али да ти уступци нису били довољни за формирање Савјета министара.Оставите одговор