У самоубилачком нападу у Бакуби погинуло шест људи

Најмање шест људи је погинуло, а 10 је повријеђено у нападу у тржном центру у ирачком граду Бакуба, саопштио је провинцијски војни командни центар. Нападачи су убили неколико трговаца и оставили аутомобил бомбу који су активирали када су снаге безбједности дошле на лице мјеста у Бакуби, 65 километара сјевероисточно од Багдада. Нападачи су опљачкали неколико […]

субота, мај 7, 2011 / 20:57

Најмање шест људи је погинуло, а 10 је повријеђено у нападу у тржном центру у ирачком граду Бакуба, саопштио је провинцијски војни командни центар.

Нападачи су убили неколико трговаца и оставили аутомобил бомбу који су активирали када су снаге безбједности дошле на лице мјеста у Бакуби, 65 километара сјевероисточно од Багдада.

Нападачи су опљачкали неколико златара прије него су побјегли, наводи се у саопштењу.

Бакуба је пријестоница Дијале, провинције у којој се герилци Ал каиде и других сунитских муслиманских група, боре против ирачких снага безбједности.

Ирачка полиција и војска су у стању приправности због могуће одмазде након што су амерички командоси убили вођу Ал каиде Осаму бин Ладена у Пакистану у понедјељак.

У самоубилачком нападу у шиитском граду Хила у четвртак погинуло је 20 људи, а 80 је рањено.

Замјеник гувернера рекао је да навјероватније Ал каида стоји иза тог напада.

Ирак је постао највеће ратиште за Ал каиду од инвазије на Ирак 2003. године када је збачен предсједник Садам Хусеин.Оставите одговор