Галијашевић: БиХ се не бори против тероризма

Терористички напади на Њујорк 2001. године представљају прекретницу у развоју свјетске безбједносне ситуације, али БиХ није много научила из ових догађаја и није помјерила границе властитог односа према борби против тероризма, сматра члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.


Бин Ладен знао за планирање напада у Лондону

Амерички безбједносни званичници наводе да је лидер Ал каиде Осама бин Ладен знао за планирање напада милитаната на мрежу градског саобраћаја у Лондону 7. јула 2005. године, али и да је то била посљедња успјешна операција у којој је он учествовао.


Бин Ладен умро 2006.?

Чечен Беркан Јашар, бивши агент Цие који тренутно живи у Турској, тврди да је Осама бин Ладен умро од болести прије пет године, а да је 2. маја ове године пронађен његов гроб на пакистанско-авганистанској граници.Умаров: Цијела Русија је бојно поље

Лидер исламистичких побуњеника у сјеверном Кавказу Доку Умаров изјавио је да смрт Осаме бин Ладена неће зауставити насиље и наговијестио више напада, називајући Русију "бојним пољем".Кери: Желимо истинског партнера у Пакистану

САД желе да Пакистан буде истински савезник у борби против милитаната, али озбиљна питања остају у односима двије земље након убиства вође терористичке мреже Ал каида Осаме бин Ладена, изјавио је амерички сенатор Џон Кери.


Иранци тврде да је Осама умро прије него је "убијен"

Ирански министар обавјештајних послова Хејдар Мослехи изјавио је да Техеран посједује документа који доказују да је вођа Ал каиде Осама бин Ладена умро од болести много прије него што је јављено да су га убили Американци.