Галијашевић: БиХ се не бори против тероризма

Терористички напади на Њујорк 2001. године представљају прекретницу у развоју свјетске безбједносне ситуације, али БиХ није много научила из ових догађаја и није помјерила границе властитог односа према борби против тероризма, сматра члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.


Бин Ладен знао за планирање напада у Лондону

Амерички безбједносни званичници наводе да је лидер Ал каиде Осама бин Ладен знао за планирање напада милитаната на мрежу градског саобраћаја у Лондону 7. јула 2005. године, али и да је то била посљедња успјешна операција у којој је он учествовао.


Бин Ладен умро 2006.?

Чечен Беркан Јашар, бивши агент Цие који тренутно живи у Турској, тврди да је Осама бин Ладен умро од болести прије пет године, а да је 2. маја ове године пронађен његов гроб на пакистанско-авганистанској граници.Умаров: Цијела Русија је бојно поље

Лидер исламистичких побуњеника у сјеверном Кавказу Доку Умаров изјавио је да смрт Осаме бин Ладена неће зауставити насиље и наговијестио више напада, називајући Русију "бојним пољем".Кери: Желимо истинског партнера у Пакистану

САД желе да Пакистан буде истински савезник у борби против милитаната, али озбиљна питања остају у односима двије земље након убиства вође терористичке мреже Ал каида Осаме бин Ладена, изјавио је амерички сенатор Џон Кери.


Завахири већ именован за наслиједника Бин Ладена ?

Док у Америци сматрају да ће се Ал каида тешко опоравити после убиства Осаме бин ладена, у свету се увелико нагађа ко би могао бити његов наследник и најчешће се помиње Ајман ал Завахири, досадашња "десна рука” Бин Ладена.