У Брчком присутан раст привредних активности и запослености

Шеф Одјељења Владе Брчко дистрикта за привредни развој, спорт и културу Мустафа Нуковић изјавио је данас да је, упркос рецесији, захваљујући подстицајним мјерама у Брчком присутан раст привредних активности и запослености. Нуковић је, након сједнице Владе, новинарима рекао да је евидентан и благи пораст регистрованих привредних субјеката у дистрикту, нарочито малих предузетника, што се позитивно […]

среда, 4 децембра, 2013 / 12:49

Шеф Одјељења Владе Брчко дистрикта за привредни развој, спорт и културу Мустафа Нуковић изјавио је данас да је, упркос рецесији, захваљујући подстицајним мјерама у Брчком присутан раст привредних активности и запослености.

Нуковић је, након сједнице Владе, новинарима рекао да је евидентан и благи пораст регистрованих привредних субјеката у дистрикту, нарочито малих предузетника, што се позитивно одразило и на број запослених.

"Сматрам да су кључну улогу у томе одиграле мјере подстицаја. Само ове године у те сврхе уложено је скоро пет милиона марака, а за политику активног запошљавања још 1,2 милиона КМ, чиме ће бити запослено 140 нових радника", навео је Нуковић.

Осим тога, у Брчко дистрикту ове године издвојено је још 500.000 КМ за запошљавање приправника у привреди, као и 100.000 КМ за преквалификацију радника.Оставите одговор