Турска: Ноћна чистка у полицији

Турске власти су преко ноћи отпустиле више од 350 полицајаца у Анкари у склопу велике акције против корупције, преносе свјетске агенције. Према незваничним информацијама смијењени су високи званичници и шефови одјељења за финансијски, организовани и дигитални криминал. Подсјетимо, у Турској траје велика истрага о корупцији, у оквиру које је ухапшено више десетина људи, а више […]

уторак, 7 јануара, 2014 / 10:51

Турске власти су преко ноћи отпустиле више од 350 полицајаца у Анкари у склопу велике акције против корупције, преносе свјетске агенције.

Према незваничним информацијама смијењени су високи званичници и шефови одјељења за финансијски, организовани и дигитални криминал.

Подсјетимо, у Турској траје велика истрага о корупцији, у оквиру које је ухапшено више десетина људи, а више министара је поднијело оставку. Премијер Реџеп Тајип Ердоган је навео да је у питању "прљава и грозна" операција против његове владе.

Операцију прате и насилни улични протести и позиви на револуцију у тој земљи "како би се очистила корупционашка прљавштина".

Шта се дешава у Турској: Тајни рат Ердогана и имамаОставите одговор