Тривићка, Бореновић, Пекић у Броду разговарали са грађанима

– На изборима који су пред нама донијеће се најбитнија одлука: у којем правцу као земља и народ идемо. Ми у изборе улазимо са великим оптимизмом, вјером у побједу и да ћемо након 2. октобра кренути у велику обнову Републике Српске. Према доступним подацима, данас нас је у Републици Српској за око 400 хиљада мање него прије петнаест година. Укупан дуг је преко 7 милијарди КМ.

четвртак, мај 5, 2022 / 23:41

Чека нас сљедеће године плаћање рате кредита којим нас је власт задужила у износу од милијарду КМ. И ми смо потпуно свјесни шта нас чека иза ове власти, али потпуно смо спремни да се са тим боримо – поручио је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на скупу "Разговор са грађанима" у Броду.

Бореновић је рекао да ће посао бити основни услов за перспективу у Републици Српској.

– Посла може бити и биће, под условом да имамо институције које раде и владавину закона. Постоје потенцијални инвеститори, са којима смо разговарали, који су спремни да дођу и уложе овдје, али под једним условом: владавина права. А то сада немамо у Републици Српској. Нико нема намјеру да било шта ради са овом владајућом кликом. Дакле, избор је на нама и избор ће бити и 2. октобра: или ћемо бити изоловани или најпривлачнији дио овог дијела Европе за инвеститоре, што можемо да будемо – рекао је Бореновић.

Потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић рекла је да изјаве из опозиције и изјаве из власти везано за одржавање избора све говоре.

– Ми смо рекли да се спремамо, чекамо изборе и да ће избора бити, њихове изјаве су недвосмислено показале да њима не одговара одржавање избора. Ја бих вољела да се избори одрже сутра и да буду у тој мјери законити да изразе стварну вољу народа. Говоримо ми о промашајима ове власти, а то ви у Броду најбоље знате, имате примјер уништене Рафинерије. А онда кренемо даље и видимо шта је урађено у Фармленду, шта је било са Робним резервама, пропалим банкама, итд. Ми хоћемо такав однос према ресурсима из коријена да мијењамо и обновимо ово што су они уништили – поручила је Тривићева.

Она је навела да борба против корупције није политичка флоскула него стварна воља да се највећа пошаст нашег друштва сузбије.

– Једна политичка структура, ова владајућа, пустоши Републику Српску и од ње је направила приватну државу. Ми то хоћемо да побиједимо, обрачунамо се с тим и покажемо да се тако не може и не смије радити. Власт на једном свом приватном послу, а таквих је безброј, намјешта тако да сви могу да се "уграде" и узму из народног буџета. Они не узимају само милионе себи, кроз један уговор узму по 500 КМ свакој новорођеној беби. И онда неко каже да нема нова ни за борце. Новца има, треба га правилно распоредити, а борци су заслужили да живе нормалним животима. Они не смију бити обавеза, него наша дужност. Само уређивањем пословања јавних предузећа, што планирамо учинити, биће новца и за више борачке додатке. Ми хоћемо да радимо по закону и да развијамо Републику Српску: економски, демографски, политички и морално – поручила је Тривићева.

Генерални секретар ПДП-а, Мира Пекић, рекла је да је руководство ПДП-а од марта ове године обишло већину општина у Републици Српској.

– Наш Програм обнове Републике Српске даје рјешења која се могу провести, а не празна обећања. То што предложимо нашем народу ћемо и испунити. Овај простор између Вучијака и горе Мотајице заслужује далеко више шанси за развој, напредак и одличан живот – поручила је Пекићева.Оставите одговор