Tребиње: Дан жалости због настрадалих дјечака

У Требињу је данас дан жалости због трагичног страдања у пожару два малољетна дјечака из породице Милидраговић. Једноипогодишњи и трогодишњи дјечак страдали су 12. фебруара у пожару у приватној кући у требињском насељу Градина. Према одлуци начелника општине Требиње Доброслава Ћука, дан жалости биће обиљежен спуштањем заставе на пола копља на зградама општине, јавних установа […]

среда, фебруар 15, 2012 / 08:41

У Требињу је данас дан жалости због трагичног страдања у пожару два малољетна дјечака из породице Милидраговић.

Једноипогодишњи и трогодишњи дјечак страдали су 12. фебруара у пожару у приватној кући у требињском насељу Градина.

Према одлуци начелника општине Требиње Доброслава Ћука, дан жалости биће обиљежен спуштањем заставе на пола копља на зградама општине, јавних установа и предузећа чији је оснивач општина.

На дан жалости неће бити одржаване јавне, културне ни спортске приредбе. Угоститељски објекти неће моћи пуштати музику, осим угоститељских објеката у којима су раније заказане прославе, под условом да се одржавају у затвореном простору. Неће се моћи употребљавати аутомобилске и остале сирене у колони поводом свадби и осталих весеља.

Сахрана дјечака биће обављена у 13.00 часова у селу Врањска у Билећи.

Према обдукционом налазу, дјечаци су страдали усљед гушења угљен моноксидом, а тачни узроци ове незапамћене трагедије у Требињу биће познати након вјештачења.

Према незваничним сазнањима, пожар је избио када је жар испао из шпорета, а у том периоду родитељи дјечака изашли су на кратко да би испред куће очистили снијег.Оставите одговор