Трампу дражи бизнис од предсједничке фотеље

Амерички милијардер Доналд Трамп објавио је да се неће кандидовати на следећим предсједничким изборима. И даље сам снажнно увјерен да бих, ако бих се кандидовао, могао да освојим кандидатуру Републиканске странке и, на крају, да победим на изборима, наводи се у Трамповом саоппштењу. Коначно, ипак, бизнис је моја највећа страст и нисам спреман да напустим […]

уторак, мај 17, 2011 / 08:54

Амерички милијардер Доналд Трамп објавио је да се неће кандидовати на следећим предсједничким изборима.

И даље сам снажнно увјерен да бих, ако бих се кандидовао, могао да освојим кандидатуру Републиканске странке и, на крају, да победим на изборима, наводи се у Трамповом саоппштењу.

Коначно, ипак, бизнис је моја највећа страст и нисам спреман да напустим приватни сектор, додао је он.

Саопштење ставља тачку на вишемјесечну кампању у којој је Трамп инсистирао на дебати о томе да ли је предсједник САД Барак Обама рођен у САД.

Управо захваљујући томе, Трамп је успео да за кратко вријеме избије на чело листе пожељних републиканских кандидата, заједно са Маком Хакабијем.

Тај његов успон је, међутим, заустављен крајем априла, пошто је Обама објавио своју комплетну крштеницу, а затим је под његовим руководством изведена успешна операција у којој је убијен Осама бин Ладен, што је предсједнику значајно подигло рејтинг.

На одлуку је, несумњиво утицала и одлука телевизије НБЦ да свој шоу Приправник настави на јесен, са Трампом или без њега, а политичка кампања би га принудила да напусти тај уносни посао.

Трампова одлука представља велико олакшање за естаблишмент Републиканске странке, који га је сматрао великом сметњом другим, озбиљнијим кандидатима за изборе у новембру 2012. године.

Мајк Хакаби је, такође, одустао од кандидатуре.Оставите одговор