Французи чувајте воду!

Француска је увела ограничење потрошње воде у 28 од својих 96 департмана, објавило је данас министарство екологије те земље. После више мјесеци исподпросечних падавина, ситуација са подземним водама, ријечним токовима и топљењем снега на планинама је таква каква би се иначе могла очекивати тек у јулу, истиче француска министарка екологије Натали Кошћушко-Моризе, извештава АФП. Кошћушко-Моризеова […]

уторак, мај 17, 2011 / 08:15

Француска је увела ограничење потрошње воде у 28 од својих 96 департмана, објавило је данас министарство екологије те земље.

После више мјесеци исподпросечних падавина, ситуација са подземним водама, ријечним токовима и топљењем снега на планинама је таква каква би се иначе могла очекивати тек у јулу, истиче француска министарка екологије Натали Кошћушко-Моризе, извештава АФП.

Кошћушко-Моризеова напомиње да би ускоро ограничење потрошње воде могло да се прошири на још три департмана, тако да би њиме практично била обухваћена трећина земље.

Ни у наредне две недеље метеоролози не предвиђају знатније падавине у Француској па је већ сигурно да ће због суше бити умањен и овогодишњи род житарица у тој земљи, највећем произвођачу жита у ЕУ.Оставите одговор