Тегелтија: Не прихватамо 120 милиона КМ више за заједничке органе

Република Српска /РС/ не може прихватити чињеницу да заједничке инситуције добију 120 милиона КМ више него прошле године, изјаво је министар финансија РС Зоран Тегелтија. Он је поручио да РС није спремна да одобри ту траншу, односно захтјев Савјета министара БиХ да се са јединственог рачуна Управе за индиректно опорезивање узме више од 800 милиона […]

петак, 8 априла, 2011 / 18:57

Република Српска /РС/ не може прихватити чињеницу да заједничке инситуције добију 120 милиона КМ више него прошле године, изјаво је министар финансија РС Зоран Тегелтија.

Он је поручио да РС није спремна да одобри ту траншу, односно захтјев Савјета министара БиХ да се са јединственог рачуна Управе за индиректно опорезивање узме више од 800 милиона КМ, подсјетивши да је прошле године буџет БиХ износио око 680 милиона КМ.

"Ако неко са јединственог рачуна тражи 120 милиона КМ више него што је имао претходне године, онда је излишно то и коментарисати. Буџети ентитета имају социјална питања и комплетну привреду, а заједничке инситуције баве се само платама и дипломатском мрежом", рекао је Тегелтија новинарима у Бањалуци.

Он каже да се буџети институција боре са дефицитима, а буџет институција на нивоу БиХ са суфицитом.

"Заједно морамо да сједнемо и кажемо шта треба БиХ", рекао је Тегелтија и додао да институције БиХ и ентитета треба да буду одговорне за политику коју заједнички воде, а не да се брину како ће куповати дипломатска представништва по свијету и отварати амбасаде тамо гдје нема ниједног грађанина БиХ.Оставите одговор