Тадић – кандидатура па избори "у мирној, цивилизованој и демократској атмосфери"

БЕОГРАД – Предсједник Србије Борис Тадић оцијенио је данас да парламентарни избори у Србији треба да буду расписани послије доношења одлуке држава чланица Европске уније о добијању статуса кандидата Србије за чланство у ЕУ, саопштено је данас из Прес службе предсједника Србије. "Избори у Србији треба да буду део наше европске агенде и допринос бржем […]

петак, април 15, 2011 / 10:58

БЕОГРАД – Предсједник Србије Борис Тадић оцијенио је данас да парламентарни избори у Србији треба да буду расписани послије доношења одлуке држава чланица Европске уније о добијању статуса кандидата Србије за чланство у ЕУ, саопштено је данас из Прес службе предсједника Србије.

"Избори у Србији треба да буду део наше европске агенде и допринос бржем напретку ка чланству у ЕУ, а не кочница на том путу. Србији је зато потребна стабилност како би овај важан посао финализирали", рекао је Тадић који је јуче разговарао са предсједником Српске напредне странке Томиславом Николићем.

Тадић је додао да "има разумијевања за нестрпљење и нервозу појединих опозиционих странака, али да је Србији умјесто изазивања нестабилности и сталних прикривених пријетњи насиљем, потребно управо супротно: стабилност, рад на рјешавању проблема грађана и извјесност".

"После добијање статуса кандидата, од кога ће корист имати сви грађани, у мирној, цивилизованој и демократској атмосфери одржаће се избори. Ултиматуми, претње и лицитирање датумима, потпуно су непримерена средства", сматра предсједник Тадић.



Оставите одговор