Душан Басташић о резултатима пописа у Хрватској: На крају неће остати ни српски гробови

Већину људи српске националности која тренутно живи у Хрватској чине они старијег животног доба. И они су се вратили на своја огњишта да "заврше посао”. Да умру. Када и они "оду” након њих неће остати ни гробови, јер хрватска држава систематски уклања и српске споменике и обиљежја, уз образложење да нису плаћене комуналне накнаде.


Србија за шест мјесеци одлаже попис, обавиће га у октобру 2021. године

Републички завод за статистику (РЗС) Србије објавио је данас да ће се, због пандемије корона вируса, Попис становништва, домаћинстава и станова у тој држави одложити за шест мјесеци и умјесто у априлу спровести у октобру 2021. године.Пописивачи одустају од посла

Бројни грађани који су изабрани за пописиваче на предстојећем попису у БиХ одустали су од тог ангажмана и прије обуке, потврдили су у општинским пописним комисијама.Додик и К. Симић: Попис ће разбити многе догме

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се Бошњаци противе попису јер он сигурно неће показати њихову доминацију у БиХ, односно да су већина и да им припада држава.


Попис: Ријешено питање међуентитеске линије

Пописни кругови су дефинисани, а послови на изради картографске документације за потребе Пописа становништва домаћинстава и станова у Босни и Херцеговини 2013. године су у завршној фази, саопштили су из Агенције за статистику БиХ.