Дани(ј)ел Симић: Умјетнички строј

РТРС дуго, неколико година, нема емисију која се бави свијетом. Нико ништа на то. Сад је, као, истекао рок некој емисији "из културе". Одмах се пресликала ситуација, као у вакат неспонзорства Театар феста од стране РТРС, а због гостовања Сарајевског ратног театра. Исти људи, иста шупља.


Дани(ј)ел Симић: Како је Република Српска опет заузела Народно позориште

Око баштиника ратне пропаганде муџахединско-мултиетничких војника Сарајстана, те изостанка српске заставе са државне установе културноумјетничког типа у којој су привремено посјели положај, сви су, осим покретача радње из епске равнотеже, или глумили, или глуматали. Зато се водвиљско кревељење и патетика са азербејџанске пијаце у Москви може, донекле, толерисати само глумцима.


КРОЈЦЕРОВА СОНАТА у Народном позоришту

У Народном позоришту Републике Српске у четвртак, 29. маја ове године, гостоваће Театар Кабаре Тузла. Публика ће имати прилику да погледа представу "Кројцерова соната", у режији Небојше Брадића.


Прва проба представe Хенрика Ибзена

Прва проба за представу "Луткина кућа (НОРА)", аутора Хенрика Ибзена, у режији Небојше Брадића одржана је у Народном позоришту Републике Српске.
Отело затвара Театар фест Петар Кочић

У част награђених на овогодошњем Театар фесту Петар Кочић, вечерас ће бити изведена балетска представа Отело, која је рађена у копродукцији БИТЕФ театра и Град театра Будва.


Театар фест: СЕДАМ И ПО

Комедија Мирослава Момчиловића "Седам и по" вечерас ће затворити фестивалски дио овогодишњег Театар феста Петар Кочић.