НПРС: Крај сезоне и захвалнице новинарима

Јуче је у Позоришном клубу "Талија" одржана прес конференција поводом завршетка позоришне сезоне 2010/2011. године. На конференцији је највише говора било о предстојећој сезони у НПРС, Дану позоришта и неким новим пројектима који се спремају унутар ове куће. Народно Позориште РС ће у склопу Дана позоришта, 18.октобра додијелити неколико награда, а то су награда за […]

субота, 2 јула, 2011 / 06:01

Јуче је у Позоришном клубу "Талија" одржана прес конференција поводом завршетка позоришне сезоне 2010/2011. године.

На конференцији је највише говора било о предстојећој сезони у НПРС, Дану позоришта и неким новим пројектима који се спремају унутар ове куће.

Народно Позориште РС ће у склопу Дана позоришта, 18.октобра додијелити неколико награда, а то су награда за најбољег глумца, најбољу глумицу, најбољу представу и награда највјернијем гледаоцу.

Глумица Љиљана Чекић је нагласила да ће поред поменутих награда бити уручена и још једна награда, награда за новинаре који су допринијели афирмацији позоришта и позоришног живота уопште.

Директор НПРС Ненад Новаковић најавио је покретање часописа за позориште, филм и радио-телевизију, с циљем да се обогати позоришна, филмска и књижевна критика. Часопис ће бити рађен у сарадњи са РТРС-ом, а први број ће свјетлост дана угледати до краја ове године.

Новаковић је нагласио да је већ одабран слектор наредног Театар феста „Петар Кочић“, то је овогодишњи предсједник жирија и истакнути драматург, Славко Милановић.

Такође, Новаковић се захвалио свим медијима и новинарима који су помоно испратили Театар фест и овогодишњу сезону у НПРС, уручио им захвалнице те рекао да се искрено нада овако доброј сарадњи и у будућности. Једну од захвалница добила је и екипа нашег портала, Фронтал.РС.

Најављен је и конкурс за оригинални драмски текст који ће бити расписан сљедеће седмице.

За наредну сезону је предвиђено 8 представа, од којих ће 4 бити одигране на великој сцени и исто толико на малој сцени.

Извођењем представе "Ревизор", 18.oктобра почиње нова сезона у Народном Позоришту РС.

Ања Кавић0 КОМЕНТАРА

 1. hiljade mladih nezaposleno, a novakovic privatni fakultet, u kompaniji sa radmanovicem, pa sada direktor pozorista.
  joj zemljo, otvori se pa, ili progutaj odjednom ovaj narod, ili nas oslobodi ljudskog djubreta.sram ih bilo naroda na cijoj grbaci zive.
  nije im dosta sto imaju privatne fakultete, pa i sve budzetske fotelje dograbise.
  da im ostane sve pusto i prazno, najprije srce i dusa.stotine hiljada nezaposlenih, a oni po pet funkcija!
  nikada im dosta!

 2. Ненад је свестран и вриједан човјек, који има енергију за згртање пара лопатом. Свакако да је веома површан и да ништа не ради на прави начин, али зато лове има као пљеве. Није он крив што му је систем све омогућио, али ништа није случајно, па тако ни његов успон. Радио је за службу прије рата на Косову, гдје се и оженио др Весном, затим је пискарао неважне ствари у тадашњем Гласу, углавном рубрике у дијелу културе, а онда је растао уз СДС, а полетио уз СНСД. Човјек је, који је све оно што ми волимо, слаткорјечив, обећава, гледа вас у очи и лаже док ви свршавате, јер док вам нешто прича даје вам на значају, диже вас. Када вам окрене леђа, тада вас и заборави, иде даље и прави нову лову. То је НН, шампион и краљ и ноћи и дана и да се не лажемо, ко од свих нас не би исто радио да зна?? Него, неко нема муда, па онда каже да има принципе, неко нема знања, па онда каже да ови други имају везе, неко не зна са људима, па онда каже да неће да се увлаче. Тако се траже исприке и читав дан смишљају парадни говори, како би се оправдало своје постојање, а које нема материјално упориште, осим у пуком теоретисању. Извините, нећу више какити..

 3. Марко није једна, он је комплетних 6 личности у једном тијелу. Ако га знаш лично, знаш о чему говорим. Прво је настао он, а послије њега камелеон. Да је патентирао свој изум, било би овако- овај мијења боје као Ненад. Међутим, камелеон је први патентирао и зезнуо позоршног дјелатника, па када хоћеш да кажеш да је нешто прилагодљиво околини, користиш назив гуштера. Да и Нешо је мало алавији од камелеона.