Хаг одбио захтјев Хрватске

Жалбено вијеће Хашког трибунала одбило је захтјев Хрватске да буде пријатељ суда у жалбеном поступку генералима Анти Готовини и Младену Маркачу, неправоснажно осуђенима због злочина над Србима током акције "Олуја".


"Пријатељи суда" позивају на преиспитивање закључака пресуде Готовини и Маркачу

Група од 12 америчких, канадских и британских правних и војних стручњака позвала је Жалбено вијеће Хашког трибунала да на основу њиховог стручног мишљења преиспита закључке првостепене пресуде хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу о незаконитиом гранатирању током војне акције "Олуја" 1995. године.


Олуја у лавору – усташтво у мору

Чињеница је да Хрватска има најмање заслуга у етничком чишћењу 220.000 Срба. Прави јунаци су САД и ЕУ, који су то све спонзорисали и допустили. И Слободан Милошевић.


Маркач: Срби отишли из Крајине због етничког ауто-чишћења

Срби из Хрватске нису отишли због гранатирања, већ због лоших животних услова, антихрватске пропаганде и напетости у региону, наводи се у жалби Младена Маркача на пресуду Хашког трибунала којом је осуђен на 18 година затвора због злочина над Србима у акцији "Олуја"."Вјесник" подвалио изјаву Брамерцу?

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц демантовао je да је изјавио да је операција хрватске војске и полиције "Олуја” била легитимна акција ослобађања окупираног подручја, речено је Танјугу у Хашком тужилаштву.