Нови филмови из Русије: Потребна је већа бука, за Тихе подвиге

У Ростову је одржана премијера филмова "Летерман" и "Последња парада", што су два два кратка филма снимљена сасвим као дугометражни филмови, а који говоре о догађајима из Другог свјетског рата. Због ревизионизма, који руши антифашистичке споменике широм источне Европе, треба дати заслужену пажњу оваквим дјелима.


Дегенерацији се не види крај: Горан Дакић

Овај ефбиховски новинар са пријављеним боравком у Бањој Луци, релативно је фришак примјер метаморфозе у чанколизног Невладинића. За ову псеудојањичарску секту, а то је здружени став Фронтал.РС, не може се говорити да су издајице. И ми их игноришемо. Али Г. Дакић је заиста издајица. И то онај најгори. Самог себе.

Најљепше странице историје: Жељка на Озрену са Американцима, који су 1999. рекли хвала за своје спашене пилоте

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас обиљежавању 76. годишњице мисије "Халијард", али у причи о "најљепшим страницама српско-америчких односа", није помињана агресија на Српску и Србију коју су предводиле САД. А требало је свакако.


Москва: Ватромет у част 75 година побједе

Синоћ у 23:00 часова, односно 22:00 по средњесрпском времену на снази у Бањој Луци, почео је велики ватромет у част побједе Црвене Армије над завојевачима из Њемачке и њиховим савезницима.


Душан Ј. Басташић: Шта ученици у Србији (не)уче о страдању Срба у Другом свјетском рату

Дванаест минута у читавом данашњем основно-школском образовању у Србији, посвећено је теми НДХ, Покољу, карактеру почињеног злочина, мјестима злочина, средствима и начину почињења злочина, жртвама, злочинцима и посљедицама злочинаНапреј застава Славе: Словенци снимили филм о свом партизанском јунаштву?!

Вјеровали или не, Словенци су снимили филм о ратној епизоди у Другом свјетском рату, за коју сасвим сигурно никада нисте чули. Након 30 година од посљедњег филма, сви би и даље да се огребу о српску антифашистичку борбу.


Одржана комеморација у Јајинцима

Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је данас да Балкан мора постати зона мира, сарадње и помирења, те поручио да Србија никада неће заборавити своје жртве и пристати на прекрајање историје.Данас комеморација у Јајинцима

Предсједник Србије Борис Тадић предводиће данас на стрелишту у Јајинцима у Београду државни комеморативни скуп посвећен очувању достојанственог сјећања на више десетина хиљада људи ликвидираних на том мјесту у Другом свјетском рату.


Умро Миливој Ашнер

Бивши командант усташке полиције у Пожеги и један од натраженијих ратних злочинаца из Другог свjетског рата Миливој Ашнер умро је у Клагенфурту, у Аустрији, у 98. години, јавили су данас хрватски медији.