Душан Ј. Басташић: Шта ученици у Србији (не)уче о страдању Срба у Другом свјетском рату

Дванаест минута у читавом данашњем основно-школском образовању у Србији, посвећено је теми НДХ, Покољу, карактеру почињеног злочина, мјестима злочина, средствима и начину почињења злочина, жртвама, злочинцима и посљедицама злочина


Напреј застава Славе: Словенци снимили филм о свом партизанском јунаштву?!

Вјеровали или не, Словенци су снимили филм о ратној епизоди у Другом свјетском рату, за коју сасвим сигурно никада нисте чули. Након 30 година од посљедњег филма, сви би и даље да се огребу о српску антифашистичку борбу.

Одржана комеморација у Јајинцима

Предсједник Србије Борис Тадић изјавио је данас да Балкан мора постати зона мира, сарадње и помирења, те поручио да Србија никада неће заборавити своје жртве и пристати на прекрајање историје.


Данас комеморација у Јајинцима

Предсједник Србије Борис Тадић предводиће данас на стрелишту у Јајинцима у Београду државни комеморативни скуп посвећен очувању достојанственог сјећања на више десетина хиљада људи ликвидираних на том мјесту у Другом свјетском рату.


Умро Миливој Ашнер

Бивши командант усташке полиције у Пожеги и један од натраженијих ратних злочинаца из Другог свjетског рата Миливој Ашнер умро је у Клагенфурту, у Аустрији, у 98. години, јавили су данас хрватски медији.