Српски кишобрани

Прије неколико година, постављање кишобрана поврх Господске улице у Бањој Луци је представљано као космички оригиналан потез и невиђена домишљатост.


Стевандић дочекујући Вучића: Дочекали смо многа ослобођења, вријеме је за уједињење

Славимо заједно Дан јединства, слободе и националне заставе. Прије више од 200 година смо се ослободили од Турака, прије више од 100 година смо се ослободили од Аустроугарске, а прије 70 и више година смо се ослободили од фашизма.

Без трибине Уједињене Српске: Слави се Дан српског јединства

Уједињена Српска за данас није организовала ни једну трибину јер ће централни догађај поводом 15. септембра, Дана српског јединства, слободе и националне заставе бити одржан у Бијељини у организацији Владе Републике Србије и Републике Српске.


Свети Сава као родоначелник великосрпског геноцидаштва

Најбољи начин за вршење агресије на нацију која је претрпила тежак геноцид, јесте замјеном теза и нападом да је она геноцидна. Друштвенополитичка криза у Дејтонској Долини Плача је управо посљедица крајње фазе тог опсежног, међународног процеса преумљења српског народа у безусловно покоран. Очито противно животним националним интересима, а са становишта своје тобоже неискупиве колективне грешности.


Ако сте пропустили мим са Стевандићем и Вучићем, стигло је извињење (ВИДЕО)

Предсједник Србије, Александар Вучић, упутио је данас извињење Ненаду Стевандићу, предсједнику Уједињене Српске, због тога што је, како каже, направио гаф и није примјетио да му пружио руку приликом прославе Дана српског јединства.Александар Ђокић: Двојност нашег празника

Ставио бих празник под знаке навода, али на 15.09.1917. године је пробијен Солунски фронт и тај датум је празник сваког чији су преци прешли преко Албаније и натраг у своју отаџбину.


Дани(ј)ел Симић: Закон о језику и писму са посебним потребама

Закон о заштити, очувању и употреби језика српског народа и ћириличког писма потпуно је непотребан документ. Да је било воље, све што се прописује и очекује од примјене новог закона могло се постићи у постојећим оквирима.Бореновић: Српско јединство не смије пасти у замку дневне политике

– Данашњи дан, када се сјећамо пробоја Солунског фронта и једне од најбитнијих српских побједа у историји, значајан је за сваког припадника нашег народа. Зато је врло битно да се овог дана сјећамо и кроз празник успостављен прошле године, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.