Бореновић: Српско јединство не смије пасти у замку дневне политике

– Данашњи дан, када се сјећамо пробоја Солунског фронта и једне од најбитнијих српских побједа у историји, значајан је за сваког припадника нашег народа. Зато је врло битно да се овог дана сјећамо и кроз празник успостављен прошле године, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

среда, 15 септембра, 2021 / 14:13

Бореновић каже да данашњи дан има двоструки значај:

– Заједно, као један, наши преци су под нашом тробојком марширали у слободу. Данас, када свако ко стигне покушава да оспорава све што је српско, јачање националног идентитета је од изузетног значаја, као и јединство Србије и Републике Српске по најзначајнијим националним питањима, истиче Бореновић.

Он каже да се не смије упасти у замку да се термин "српско јединство" употребљава за дневнополитичке потребе. – Заједнички став у Републици Српској, по питањима која нам се намећу са стране, мора постојати, али српско јединство као такво мора се исказивати и при обиљежавању националних празника. Власт у Републици Српској покушава да и овај празник приватизује и прославља га у свом, пробраном друштву, што никако не осликава оно што овај празник представља. Но, да оставимо по страни те ситне смицалице властодржаца, које су њима својствене, искористићу прилику да данас свим нашим сународницима у Републици Српској и Србији честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе, каже Бореновић.