Реакција Праве Црне Горе на монтенегрински усташоидни фашизам

Забрана уласка у Црну Гору академику Матији Бећковићу, историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, као и професору Правног Факултета у Приштини Дејану Мировићу одраз је очајничке немоћи и слабости црногорске власти, рекао је предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић.


Анонимни антисрпски плакати у ЦГ: Реагују Антић и Бећковић

Широм Црне Горе јуче су осванули плакати мржње и фалсификата са натписом "Никад више 1918". Неименовани аутори са плаката су поручили да се навршава "100 година од злочина и срамоте белог терора", алудирајући на "бјелаше", који су 1918. били за безусловно уједињење Србије и Црне Горе.


Антић: ЕУ више нема никакву сврху

Историчар Чедомир Антић сматра да Србија у овом тренутку не треба да уђе у ЕУ, јер она "више нема никакву сврху", већ је "израз империјалних тежњи неколико држава" које су на Унију делегирале дио својих интереса.Антић: СДП закамуфлирана национална партија

СДП БиХ и њен лидер Златко Лагумџија проводе концепт социјалдемократије којом је закамуфлирана национална партија, што не може имати дугорочан успјех, изјавио је историчар из Београда Чедомир Антић.