Стручњаци: Ако је у Сребреници био "геноцид", ономе што се десило Србима у Другом свјетском рату, дати друго име

Ристивојевић, који предаје на Правном факултету у Новом Саду, подсјетио је на чињеницу да су резолуције Генералне скупштине УН без реалног значаја, већ носе само "моралну" тежину, која не производи никакве правне посљедице.


Реакција Праве Црне Горе на монтенегрински усташоидни фашизам

Забрана уласка у Црну Гору академику Матији Бећковићу, историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, као и професору Правног Факултета у Приштини Дејану Мировићу одраз је очајничке немоћи и слабости црногорске власти, рекао је предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић.

Анонимни антисрпски плакати у ЦГ: Реагују Антић и Бећковић

Широм Црне Горе јуче су осванули плакати мржње и фалсификата са натписом "Никад више 1918". Неименовани аутори са плаката су поручили да се навршава "100 година од злочина и срамоте белог терора", алудирајући на "бјелаше", који су 1918. били за безусловно уједињење Србије и Црне Горе.


Антић: ЕУ више нема никакву сврху

Историчар Чедомир Антић сматра да Србија у овом тренутку не треба да уђе у ЕУ, јер она "више нема никакву сврху", већ је "израз империјалних тежњи неколико држава" које су на Унију делегирале дио својих интереса.Антић: СДП закамуфлирана национална партија

СДП БиХ и њен лидер Златко Лагумџија проводе концепт социјалдемократије којом је закамуфлирана национална партија, што не може имати дугорочан успјех, изјавио је историчар из Београда Чедомир Антић.