Дани(ј)ел Симић: Шта би нам фалило, да се опет мало порокамо међу собом?

Српска је у изборном, односно постизборном стању, бивше совјетске републике Украјине прије војног пуча 2014. године. Побиједила је дугогодишња власт, декларативно патриотска и окренута Русији, али уз колосалан баласт општенародног, фолклорног незадовољства економијом и корупцијом. Против опозиције финансијски, медијски и институционално подржане са Запада, а која је изашла на улице причајући о крађи. Не будимо мазгови и билмези, па признајмо да нас свака одлука која проглашава предсједника мимо резултата избора и закона – уводи у грађански рат.


Биљана Плавшић: Младић нема везе са злочином у Сребреници, Сребреница нема везе са геноцидом

Некадашњи предсједник Републике Српске Биљана Плавшић изјавила је да генерал Ратко Младић који је у Хагу осуђен на доживотну робију нема везе са злочином у Сребреници, те поручила да га поштује као изузетног војника и професионалца, али и човјека јер је штитио цивиле без обзира на њихову вјеру и нацију.

Анализа локалних избора од "Института што је баби мило" из Словеније

Већ раније смо писали да се извјесни Ифимес из Љубљане, бави политичким и геополитичким навијањем и спиновањем, а никако стварним анализама. Но, сад су под своју непотписану анализу " Талас политичких промјена сели се из Црне Горе у Босну и Херцеговину" потписали и Бању Луку. Која је, наравно – у Српској, а не у БиХ.


Плавшићева одбила да свједочи у Караџићеву корист

Бивша предсједница Српске Биљана Плавшић рекла је да је одбила да буде свједок одбране Радована Караџића и додала да је Трибунал за 20 година постојања показао скандалозну селективност у процесуирању злочина.


Плавшић: РС је постала озбиљан политички фактор

Бивша предсједница Републике Српске Биљана Плавшић истиче да је Република Српска за 20 година постојања постала озбиљан политички фактор у региону те да циљ српског народа у БиХ није био стварање "велике Србије", него голи опстанак.Плавшићка против Караџића: Хтио је да буде краљ

Бивша предсједница Републике Српске Биљана Плавшић у емисији Ћирилица Миломира Марића на ТВ Хепи дала интервју у коме је оптужила Радована Караџића да је имао ројалистичке претензије, да је Сребреница изрежирана, као и пад Крајине.Биљана Плавшић: Не бих била свједок Тужилаштва против Караџића и Младића

Бивши предсједник Републике Српске Биљана Плавшић изјавила је да у процесу против првог предсједника Српске Радована Караџића и генерала Ратка Младића пред Хашким судом не би била свједок Тужилаштва.