Станковић: Нисам лијечио Младића

Министар здравља Србије Зоран Станковић одбацио је данас као "злонамјерне шпекулације” тврдње да је лијечио Ратка Младића и објаснио да је посетио Младића у притвору Специјалног суда у својству министра здравља, што је била његова обавеза, "с обзиром да не би смјело да се деси ништа непредвиђено када је он у питању”. Станковић је као […]

уторак, мај 31, 2011 / 17:20

Министар здравља Србије Зоран Станковић одбацио је данас као "злонамјерне шпекулације” тврдње да је лијечио Ратка Младића и објаснио да је посетио Младића у притвору Специјалног суда у својству министра здравља, што је била његова обавеза, "с обзиром да не би смјело да се деси ништа непредвиђено када је он у питању”.

Станковић је као „злонамјерне шпекулације” одбацио тврдње да је лијечио „једног команданта, као што је био Ратко Младић”.

„Колико се бавим овим послом не лијечим никога, осим што се бавим оним послом које подразумјева обдукцију. Лијечим само себе и своју породицу и никога више”, изјавио је Станковић новинарима.

Према његовим ријечима, разговор са Младићем обавио је у својству министра здравља.

„То је била моја обавеза, с обзиром да не би смјело да се деси ништа непредвиђено када је он у питању”, рекао је Станковић.

Станковић је нагласио да је са Младићем разговарао само о ономе што га највише тишти и ономе што је његова најтежа бол, а то је смрт његове ћерке Ане.

Он је подсјетио да је као обдуцент извадио метак из главе његове ћерке и одсекао прамен косе који му је дао.

Станковић је истакао да је његова обавеза да се одазове на позив одбране и да буде или свједок експерт одбране или свједок експерт тужилаштва у процесу против Младића.

„То ћу сигурно бити јер сам на том простору и простору његове одговорности обрадио најмање 15 масовних гробница са око 30 страдалих”, прецизирао је Станковић.

Према његовим ријечима, у протеклом периоду је био ангажован у шест предмета у Хашком трибуналу.

„Радио сам знатно више обдукција лешева које сам доставио Хагу, с обзиром да је Хаг био заинтересован само за случајеве који се тичу смртно страдалих у Кравици, Факовићима, Ратковићима, Сандићима”, изјавио је Станковић.

За један број обдукованих, рекао је он, као што су на пример Скелане, суд није био заинтересован и није узео обдукционе захтеве које је понудио.Оставите одговор