Србија: Полицајац осуђен на 13 година затвора

Припадник београдске Интервентне бригаде полиције Миљан Раичевић осуђен је данас на 13 година затвора због убиства Ђорђа Зарића (24), 19. марта 2009. године у Београду. „Раичевић је крив јер је као полицајац на дужности пуцао Зарићу у главу са пет центиметара удаљености и убио га на лицу мјесту”, рекла је судија Вишег суда Зорана Трајковић […]

уторак, мај 31, 2011 / 16:59

Припадник београдске Интервентне бригаде полиције Миљан Раичевић осуђен је данас на 13 година затвора због убиства Ђорђа Зарића (24), 19. марта 2009. године у Београду.

„Раичевић је крив јер је као полицајац на дужности пуцао Зарићу у главу са пет центиметара удаљености и убио га на лицу мјесту”, рекла је судија Вишег суда Зорана Трајковић приликом изрицања пресуде.

Она је у образложењу рекла да би ова пресуда требало да утиче на све који врше власт да не помисле да им сила и моћ коју им је дала држава даје право и на неконтролисано насиље.

По изрицању пресуде, Раичевићеве колеге полицајци бурно су реаговали и неконтролисано викали на судију.

„Срамота! Нисте осудили навијаче! Радили смо свој посао! Причаћемо ми још! П… вам материна!”, викао је један од Раичевићевих колега.

Судска стража покушала је да обузда разјареног полицајца, а судија Зорана Трајковић је прекинула образлагање пресуде и рекла свима да изађу напоље. Униформисани полицајци су потом легитимисали полицајца који је викао у судници.

Судија Зорана Трајковић је приликом изрицања пресуде навела да је суд установио да је Раичевић после потере за аутомобилом марке „пежо”, у којем Зарић седео на месту сувозача, изашао из полицијског џипа „мицубиши пајеро”, репетирао службени пиштољ „застава” ЦЗ 99, пришао вратима сувозача „пежоа”, наредио Зарићу да изађе и када је Зарић изашао пуцао му у главу са пет центеметара удаљености и убио га на лицу места.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор