Додик посланицима предложио укидање референдума

Предсједник Републике Српске Милорад Додик предложио је данас посланицима у Народној скупштини РС усвајање Одлуке о стављању ван снаге одлуке о расписивању републичког референдума, као и пратећих аката за њено извршење. "За овакав приједлог смо се одлучили имајући у виду да смо заједнички са ЕУ оцијенили да референдум за сада није неопходан", истакао је Додик […]

уторак, мај 31, 2011 / 16:42

Предсједник Републике Српске Милорад Додик предложио је данас посланицима у Народној скупштини РС усвајање Одлуке о стављању ван снаге одлуке о расписивању републичког референдума, као и пратећих аката за њено извршење.

"За овакав приједлог смо се одлучили имајући у виду да смо заједнички са ЕУ оцијенили да референдум за сада није неопходан", истакао је Додик у обраћању посланицима у парламенту РС током расправе о Приједлогу одлуке о стављању ван снаге одлуке о расписивању републичког референдума.

Додик је подсјетио да је заједничким ставом потврђена легалност и легитимност расправе и аката Народне скупштине, истичући да се данашњом расправом додатно јача улога Народне скупштине као мјеста коначног одлучивања о свим важним питањима за РС.

Предсједник Додик је напоменуо да је и Сенат Републике Српске на засједању у Бањалуци, које је одржано 27. маја, подржао ове активности, уз оцјену да референдум за сада није неопходан.

Народна скупштина РС усвојила је 13. априла одлуку о расписивању референдума у РС на којем би грађани требало да се изјасне да ли подржавају наметнуте законе високог представника у БиХ, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ, те њихову неуставну верификацију у парламенту БиХ.

Посланици су усвојили сет од 29 закључака, међу којима и закључак да се Народна скупштина РС ограђује од рада Суда и Тужилаштва БиХ, као и да те правосудне институције генеришу међунационалну мржњу и нетрепељивост.

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон и предсједник РС Милорад Додик постигли су 13. маја у Бањој Луци договор о отварању структуралног дијалога о питањима рада и функционисања правосуђа у БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. Referedumsko pitanje je bilo:

    „Da li podržavate nametnute zakone od strane visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH, i njihovu neustavnu verifikaciju u Parlamentarnoj skupštini BiH?“

    Kaže Mile da je o SUdu i Tužilaštvu pao DOGOVOR!

    ŠTA JE SA OSTALIM NAMETNUTIN ZAKONIMA????

    Joj narode, koja smo mi nepismena bagra!

Оставите одговор