Српска алтернатива опањкава Демократски фронт амбасадору Србије у Црној Гори

Предсједник политичке партије Српска алтернатива Светислав Перишић упутио је отворено писмо амбасадору Републике Србије у Црној Гори Владимиру Божовићу у којем наводи са су Срби у Црној Гори у веома лошој позицији.

уторак, мај 12, 2020 / 16:51

"Један од главних разлога за такво стање јесте неодговорно вођење политике његових званичних представника, прије свега Демократског фронта, који је до сада уживао највеће повјерење српског народа на изборима", навео је Пешић у писму Божовићу.

У последњих петнаестак година под њиховим вођством изгубили смо заједничку државу са Србијом, српски језик, Црна Гора је постала чланица НАТО савеза и признала независност Косова и Метохије, наводи Пешић.

"А колико учествујемо у друштвеном животу најбоље говори податак да годинама са око 30% удјела у националној структури становништва немамо нити једног министра или директора јавног предузећа на државном нивоу, који се национално изјашњава као Србин. То најбоље говори о учинку досадашњих представника српског народа у Црној Гори, који су доказали да не желе добро својим бирачима, нити српском народу, а да је супротно одавно би ушли у власт, што им је Демократска партија социјалиста нудила неколико пута до сада, па Вас питамо ако Срби могу у Владу са Тачијем и Харадинајом, зашто не би могли са Ђукановићем?", пита Пешић.

Он наводи и да Српска алтернатива очекује подршку званичног Београда.

"Званични Београд мора да схвати да представници Срба у Црној Горији нијесу само Андрија Мандић и Милан Кнежевић, већ да је сазрела нова политичка генерација која ће се према интересима српског народа односити на много одговорнији начин и самим тим водити прагматичну политику прилагођену тренутку и интересима нашег народа", наводи Пешић и додаје да очекује пријем код Божовића.

"Цијенећи ваше досадашње ангажовање на различитим одговорним позицијама и дјеловање у интересу српског народа од Косова и Метохије па сада и у Вашој и нашој Црној Гори, надамо се да ћете препознати наш добронамјерни апел, те чекујући скорији састанак, како бих вас упознали са нашим политичким циљевима, упућујемо Вам братски свесрпски поздрав", закључио је Пешић.Оставите одговор