Ухапшеним свештеницима и владики Јоаникију тродневни притвор

Епископу будимљанско-нишићком Јоаникију и никшићким свештеницима, након саслушања у Центру безбједности Никшић, па потом код тужиоца одређено је задржавање до 72 сата.

среда, 13 маја, 2020 / 08:26

Извор ИН4С

Око 2 сата иза поноћи, Владика је доведен у Основно државно тужилаштво, гдје је њему и свештеницима након више од 2 сата саслушања одређен притвор.

Притвор до 72 сата одређен је свештеницима никшићког саброног храма Данилу Зиројевићу, Жељку Ројевићу, Остоји Кнежевижу, Мирку Вукотићу, Василију Брборићу, Драгану Крушићу и Николи Маројевићу.

Свештеник Слободан Јокић није испитан јер је у болници.

Након величанствене литије у Никшићу поводом славе града Светог Василија, која није била планирана, нити је Владика или били ко од свештеника позвао народ који се самоиницијативно окупио у великом броју пред саборном никшићком црквом, велики број полицијских службеника у "марицама" дошли су да приведу Владику и свештенство.

Ипак, под притиском великог броја окупљених грађана службеници Управе полиције били су принуђени да коригују првобитну намјеру да владику Јоаникија и седам свештеника, као окореле криминалце, убаци у марицу и спроведе у ЦБ Никшић.

Грађани окупљени испред Парохисјког дома, нијесу дозвољавали полицији да Владику и свештенство одведу марицама. Након што су својим колима стигли у Центар безбједности Никшић, за њима је кренуо велики број грађана, који су цијеле вечери били испред ЦБ, пјевали молитве, и узвикивали "не дамо светиње", и "не дамо Владику".

Полиција која је била испред ЦБ имала је опрему за разбијање демонстрација.

Око 2 сата иза поноћи, из Центра безбједности, Владика и свештенство су приведени у никшићко ОДТ.

Свештеници су, у име Светог Василија, замолили људе да буду мирни, и да ни на какав начин не нашкоде полицији.2 КОМЕНТАРА

  1. Шта је дочекао јадни српски народ и његова Српска православна и светосавска црква? Уништавју их нацисти, фашисти, комунисти, масони, покварењаци уз помоћ Западне поварене и подле братије. Ми ћутимо. Кад у ЦГ сврше посао, ето их у РС, БиХ, Србију, Хрватску.. и крај.

Оставите одговор