Српкиње против свјетског и европског првака Норвешке

Женска рукометна репрезентација Србије играће у Групи А са Норвешком, Украјином и Чешком на Европском првенству чији ће домаћин бити у децембру, одлучено је жријебом у Монаку. Утакмице Групе А играће се у Београду. Европско првенство одржаће се од 4. до 16. децембра у Београду, Новом Саду, Вршцу и Нишу. У Групи Б у Нишу […]

субота, јун 23, 2012 / 06:48

Женска рукометна репрезентација Србије играће у Групи А са Норвешком, Украјином и Чешком на Европском првенству чији ће домаћин бити у децембру, одлучено је жријебом у Монаку.

Утакмице Групе А играће се у Београду.

Европско првенство одржаће се од 4. до 16. децембра у Београду, Новом Саду, Вршцу и Нишу.

У Групи Б у Нишу ће се играти Шведска, Француска, Данска и Македонија, док ће у Групи Ц у Новом Саду играти Хрватска, Немачка, Мађарска и Шпанија.

Утакмице Групе Д играће се у Вршцу, а у њој се налазе селекције Румуније, Црне Горе, Русије и Исланда.

По три првопласиране селекције из сваке групе фомираће двије четвртфиналне групе, из којих ће по две најбоље изборити пласман у полуфинале.

Тимове су жријебали предсједник Европске рукометне федерације (ЕХФ) Тор Лијан и предсједник Рукометног савеза Србије (РШ) Велимир Марјановић.

На Конгресу у Монаку, генерални секретар Рукометног савеза Србије, Божидар Ђурковић изабран је за члана Надзорног одбора ЕХФ, а Милан Петронијевић за члана Апелационе комисије Европске рукометне федерације.Оставите одговор