Сребренка Голић таблоидним тоном коментарише објаве на друштвеним мрежама: Станивуковић прави од Бање Луке нову Задругу

Драшко Станивуковић, нажалост градоначелник Бањалуке, кад год му је досадно почне лагати и оптуживати за криминал и корупцију све оне који не желе да му допусте да од највећег града у Српској направи "Задругу". Сваки пут кад би да се игра, Станивуковић би да руши "Кајак", настојећи да, успут, покаже своју креативност кроз нимало инвентивну игру ријечи.

четвртак, август 19, 2021 / 12:16

Он је, ваљда једини градоначелник који би радије да руши него да гради и који од једног од најчистијих градова у регији прави сметљиште!  Умјесто што кука да му је опет поништено рјешење о рушењу "Кајака" и да пријети кривичним пријавама, Станивуковић би требало да добро проучи рјешења која је донијело Министарство и да својим сарадницма наложи да поштују законом прописане процедуре.  Али за то је потребно и знање и звање, које градоначелник Бањалуке, очигледно, нема. 

Много је лакше пријетити да ће "завршити шта је започео".  Лијепо би било да се то започето односи на факултет, на обећања о изградњи инфрастуктуре на подручју града, бесплатан превоз за ученике основних школа… Међутим, градоначелнику Станивуковићу су важније морске игре и вожње ријалити звијезда скутером по Јадрану, уз већ пословично сликање и свођење функције градоначелика највећег града у Српској на објаве на Инстаграму.

Ради објективног информисања јавности дужни смо рећи да је Министарство сваки пут, враћајући предмет у вези с "Кајак терасом" првостепеном органу на поступање, у складу са Законом о општем управном поступку, дало упутства за поновно вођење поступка, међутим, поновна рјешења градске управе нису у складу са прецизним и јасним упутствима, а сам тим ни са законом. 

Да ли се ради о нестручности или градоначелник намјерно, из само њему знаних разлога, тражи од својих сарадника да доносе нестручна и незаконита рјешења, за која зна да морају бити поништена, како би фарса која само њему одговара што дуже трајала   – питање је на које би требало он да одговори. Кад је толико сигуран у исправност својих –  рјешења зашто до сад није срушио бесправно саграђени објекат и поштедио јавност још једног ријалитија у којем је он главна звијезда.

Позивамо Драшка Станивуковића да почне радити свој посао у складу са законом и да коначно почне испуњавати предизборна обећања, која је, очигледно, олако давао, без имало моралне одговрности. Бањалука и грађани који су му дали повјерење нису заслужили да од овог града прави још једну "Задругу".Оставите одговор