07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

СП и СНСД: Ђокић и Петровић дискутовали око цијене струје

Министарствo енергетике и рударства, на захтјев Привредне коморе Републике Српске, организовало је данас у Бањој Луци састанак са в.д. генералног директора МХ „Електропривреда РС“ – МП а.д. Требиње Луком Петровићем на тему примјене Правилника о снабдијевању квалификованих купаца електричном енергијом и поступку промјене снабдјевача.

субота, 5 јануара, 2019 / 16:52


Министар енергетике и рударства Петар Ђокић је истакао да је циљ ресорног министарства да о свим питањима везаним за пословање реалног сектора и јавних предузећа отворено разговара на партнерским основама у циљу креирања најбољих рјешења.

Представници Електропривреде Републике Српске детаљно су представили разлоге, као и структуру трошкова унутар предложених корекција цијена, након чега је отворена дискусија.

На састанку је истакнуто да су цијене електричне енергије у Републици Српској тренутно и у случају тражене корекције, и даље значајно ниже у односу на цијене у нашем окружењу (ФБиХ, Србија, Црна Гора, Хрватска), те да њихова корекција проистиче из неопходности већих улагања у постојеће производне објекте и ради покретања инвестиционе изградње нових електрана.

Представници пословне заједнице су нагласили да ово повећање није укалкулисано у цијену њихових производа за 2019. годину, те да ће исто проузроковати смањење рентабилности и повећати трошкове пословања.

Закључено је да ће ресорно министарство о овом питању сачинити посебну информацију и упознати Владу Републике Српске, а оно што је могуће учинити је да се активности Електропривреде Републике Српске проводе у више фаза, водећи рачуна да се привреда не излаже новом повећању трошкова.Коментариши