Смијењен градоначелник Брчког

Скупштина Брчко дистрикта на данашњој сједници донијела је одлуку о разрјешењу Драгана Пајића с мјеста градоначелника Брчко дистрикта. Непосредно прије гласања скупштинску салу напустили су заступници СНСД-а, СДС-а, ХДЗ-а, ХСС-ХНИ-ја, СПРС-а, тако да је одлуку о Пајићеву разрјешењу донијело 17 од укупно 31 одборника. Статутом Брчко дистрикта прописано да за такву одлуку треба прикупити три […]

четвртак, мај 19, 2011 / 16:19

Скупштина Брчко дистрикта на данашњој сједници донијела је одлуку о разрјешењу Драгана Пајића с мјеста градоначелника Брчко дистрикта.

Непосредно прије гласања скупштинску салу напустили су заступници СНСД-а, СДС-а, ХДЗ-а, ХСС-ХНИ-ја, СПРС-а, тако да је одлуку о Пајићеву разрјешењу донијело 17 од укупно 31 одборника.

Статутом Брчко дистрикта прописано да за такву одлуку треба прикупити три петине гласова или 19 одборничких руку.

Иначе, Централна изборна комисија утврдила је код брчанског градоначелника сукоб интереса и због тога предложила његову смјену.0 КОМЕНТАРА

 1. Anja draga, od srpskih nazovi poslanika za smjenu Pajića bila su dvojica i to Radoslav Bogićević DP i Stako Stakić. I što je sada važno iz koje su stranke? Obojica dolaze iz minornih političkih činilaca u distriktu i zna se zašto su glasali protiv Pajića – radi uhlebljenja u stolici u budućoj formiranoj vladi.
  Hvala Bogu pa se u distriktu nađu dva srpska glavaša koji stanu ispred SDP-SDA-SBiH pa predlože smjenu srpskog gradonačelnika umjesto da to rade muslimani. Žalost.
  Umjesto da su u Brčkom ujedinjeni oni ko žvake se prilijepili uz SDP.

 2. Svrljko, врло је важно да се зна ко је гласао. Имате овде разних бранилаца лика и дјела предсједника те странке, „борца за права српског народа“…

  Слажем се за остало!

  Ово је заиста страшно што се дешава Србима у Брчком. Скоро сам срела дјевојку са којом сам студирала, каже да је дискриминација примјетна на сваком кораку, од запошљавања на даље.

  Годинама су чекали да Ђапо оде (тај је годинама улагао само у муслиманска насеља), сада ће имати новог Ђапу. Уз помоћ уздржаних из НСРС и оних који мисле као муслимани у Скупштини БД!

  Није онда ни чудо што ови са „свадбених весеља“ пријете рафалима.

 3. Jel vi znate ko je Stako Stakić?

  E ako ne znate upoznajte ga. Po brčanskom SDP-u vjerovatno novi gradonačelnik „iz srpskog naroda“.

  http://www.youtube.com/watch?v=XiM8SkV_V2Y

  Koliko ja vidim jedino SNSD i SDS tamo sarađuju ali ih izjedaju ostali Srbi u parlamentu. Strašno…

  Jeste da to nikada nisam rekao, ali evo sad ću… samo naprijed SNSD i SDS u Brčkom! Imate svu moju podršku!

 4. Čekajte, šta ovo sada treba da znači? Formiranje platformaške vlade nalik onoj iz FBiH?!
  Ja mislim da Srbi iz Brčkog ako dobiju Stakića za gradonačelnika to „je kraj koridora“.

  Ako sam ja dobro shvatio gradonačelnika Pajića su smjenili prostom većinom što je u suprotnosti sa Statutom Brčko distrikta? Sa 17 poslanika, a trebalo im 19? Pa po ovome, gradonačelnik i nemora da podnese ostavku. Ja je ne bi podnosio ako oni koji predlažu smjenu takođe krše Statut Brčko distrikta.

  Samo naprijed SDS-SNSD u Brčkom!

 5. Ма све је у реду.
  Кад већ кажеш велепосједник,како да пишем на Фронталу када сам мјесец дана,безброј жалби и телефонских позива потрошио само на електроенергетску сагласност јер се у Брчком организовано шири мрак.

 6. Ради потпуне тачности информација прије гласања Скупштину је напустило 5 посланика СДС-а, 4 посланика СНСД-а, 1 посланик ПДП-а, а недуго затим и 1 посланик СП-а. После њих Скупштину су напустила и 2 посланика ХДЗ-а, и 1 из ХСС-а.
  ЗА одлуку су осим свих Бошњака, гласали још 1 посланик ДП-а и 1 из НДС-а ( из реда Срба ) и 1 хрватски посланик из ХДЗ 1990.

 7. Млађо, ако се организовано шири мрак…, значи да смо с правом забринути!

  Гдје ти је Заметица? Прешао код Лемија у странку па не смије да се јави јер зна да бисмо га зезали? Пије Нектар, не тријезни се никако па не може да се јави? Ушао је у кружни ток, не зна да изађе…??? Или је прво и треће због овог другог? Или?
  :D:D:D

Оставите одговор