Багдад: У бомбашким нападима најмање 25 погинулих

Најмање 25 лица, углавном полицајаца, погинуло је, а 79 је повријеђено данас у серији напада на полицију у мултиетничком граду Киркуку сјеверно од Багдада, саопштила је полиција најновије податке. Најмање три напада догодила су се за нешто више од сат времена у центру града. "У експлозијама је погинуло најмање 25 лица, а 79 их је […]

четвртак, мај 19, 2011 / 16:15

Најмање 25 лица, углавном полицајаца, погинуло је, а 79 је повријеђено данас у серији напада на полицију у мултиетничком граду Киркуку сјеверно од Багдада, саопштила је полиција најновије податке.

Најмање три напада догодила су се за нешто више од сат времена у центру града.

"У експлозијама је погинуло најмање 25 лица, а 79 их је повријеђено", изјавио је Садик Омар Расул, директор Здравственог центра у провинцији Киркуку, 240 километара сјеверно од Багдада.

Прва експлозија бомбе, постављена под једно возило на паркингу, догодила се у 9.20 часова по локалном времену у центру Киркука, 240 километара сјеверно од Багдада, саопштио је један званичник службе безбједности.

Неколико тренутака касније аутомобил бомба експлодирао је у близини. Оштећен је већи број возила паркираних у близини.

"Око 10.30 часова по локалном времену аутомобил-бомба експлодирао је у центру Киркука приликом проласка конвоја возила у коме се налазио шеф истражне службе криминалистичке полиције, пуковник Арас Мохамед, који је том приликом повријеђен, као још и 13 лица", изјавио је командант полиције у Киркуку Салам Зангана.

Провинција Киркук, богата нафтом, једна је од најнестабилнијих у Ираку и у њој владају велика тензија између различитих етничких заједница.Оставите одговор