Случај "Драгомир Анђелковић" као примјер лупетологије дворских аналитичара

Ово, на РТРС омиљено лице, издашно компензовано за то од стране актуелних власти, дошло је однекуд на идеју да пролупета, како су се протести око цијене горива прелили из Српске у Србију, а не обратно!?

среда, јун 20, 2018 / 20:56

Фронтал.СРБ је већ разоткрио неколико порталоида без импресума, који лансирају вијести, које преносе Срна и РТРС. Па чак и самог уредника информативног програма затекао као оног чији лични подаци стоје иза порталоида који напада (републички опозиционе) власти у Добоју.

Но, консултовање дворских аналитичара из Београда за централни дневник РТРС, почиње да има очигледан контраефекат на бирачко тијело.

Народски речено: просипају се!

Осим што, ваљда усљед новог правца извора прихода, Анђелковић долази на идеју да "све што се прави, прави се да се из Српске прелије у Србију", што је потпуно нетачно јер је као већа заједница Србија та која диктира трендове који ће се појавити у Српској, дошао је на ред нови жетон-аналитичарски бисер. У Дневнику РТРС у 19:30 часова и 20.06.2018. године, успио је да каже и остане жив у етеру:

"Недавно смо имали блокаде саобраћаја због наглог скока цене горива. У питању су неосноване блокаде, јер на цене горива ми не можемо много да утичемо. То се дешавало у Републици Српској, па се одмах прелило у Београд".

Фронтал.СРБ, а и свако ко промишља о регионалним политичким питањима даље од максиме "што се баби снило, то јој је и мило"; зна да су протести прво начињени у Београду и другим већим градовима братске Србије, па је онда тек дошло до пар покушаја и у Српској. Углавном у Бањој Луци.

О томе свједочи и наслов нашег тадашњег фото дана: Видјели од Србије и ми: Протест на Приједорској петљи. Но, Анђелковић чита само оно што је у прописаној лектири за једну такву функцију, какву он обнаша. Драгомир би стварно требао мало да се замисли, јер је некада знао рећи и коју истински паметну из српског угла, па некад и тачну.

Овако се удворички самодисквалификовао. Исто колико су и новински магови РТРС себе саморазоткрили као дилетанте, емитујући ову очигледну небулозу.

Протести донијели пет фенинга мање, а власти б-аналитичара више

У Српској су ови протести довели до смањења цијене горива за 0,05 КМ, али никако уз ово, до заокрета у естрадној политици власти, која и даље мисли да је било каква ријеч неког од добро плаћених б-аналитичара из Београда, па чак и очигледне глупости, нешто што ће утицати на бирачко тијело.

Сличне грешке је у смислу ангажовања стране маркетиншке памети, односно агенција из Београда, опозиција гријешила у прошлим изборним циклусима, што им је доносило изборне поразе тамо гдје и није било неопходно. Видјећемо кога су сада упрегли.

Такође, проефбиховски порталоиди и већ познати антисрпски портали са формалним сједиштем у Српској, настављају свој рад по истом контрасценарију по којем ради власт. Громогласно се прича о томе да Електропривреда Српске финансира један од порталоида власти. Осим што је Фронтал.СРБ био тај који га је први примјетио и разоткрио, љути што ту вијест некажњено објављују НАТО-ови пробашчаршијски порталоиди. О томе ко њих финансира и како извјештавају, нема "аналитичких" портала и текстова.

Но, о њима ћемо у посебној анализи.

Самоурушавање СНСД

У посљедњих пола године, наглашено се види крах СНСД-ове пропаганде, која постаје крајње безидејна и покушава већ добрано излизаним и изанђалим причама да одговори на нове политичке изазове. Не само да крахира, већ се и убрзање тог слома може пратити голим оком. СНСД све више огољује у немоћи, бранећи фраземима неодбрањиве позиције, умјесто да их исправља на институционалан начин и спреми се тако за изборе.

Но, то подразумијева памет и рад…

Нема нових идеја и компетентних кадрова, као, уосталом, и у већини државних институција у посљедњих петнаестак година, гдје у фотељама сједе приучене дупеувлаке, пречесто у врх странке придошле директно из антисрпског наратива, да се самопрогласе у правовјерне чуваре Српске. То је сада, када је загустило дешавањима народа, дошло на наплату самом СНСД.

Бивши чланови СДП, војници тзв. Армије БиХ, сарадници западних обавјештајних служби и челници НВО, блебетави каријеристи без подлоге, интегритета и части; не могу спријечити порење трошног ткања, а још мање позивати на заштиту српства и Српске.

Синдром Жуков: Припуштање Рајка Васића из гулага

С тим у вези треба посматрати и појаву Рајка Васића у овом истом прилогу у којем и мучени Драгомир Анђелковић, пошто је он тренутно једина особа у СНСД, која било шта може знати о пропаганди. И, можда, замислити и провести нека нова рјешења. Због унутарстраначких обрачуна Васић је био одбачен око баналног повода, те бачен у немилост.

Сада је извучен из медијског кућног притвора власти, на сличан начин на који је и маршал Георги Жуков, као политички неподобан стаљинистима послат у Сибир, али је усљед напредовања њемачких трупа ка Москви, позван да се спаси шта се спасити да. Непријатељ не пита за дупелизачки рејтинг, већ за знање и способност.

Чињеница је да се на оцјене дворских аналитичара из Београда, који појма немају о стварном стању у Српској, већ одговарају сухим књишким теоријама о обојеним револуцијама, нема никаквог ефекта и смисла. Њихова лупетања, као ово о контрапреливу септичке јаме, буде управо супротне емоције и окрећу на крајње нежељене акције.

Власт би требала да се брине за себе, а нас са зрном соли који заиста бранимо Српску, ако је икако могуће, заштите од фекалних промисли људи који из Београдских кабинета блебећу за чврсту валуту.2 КОМЕНТАРА

  1. За вријеме владе Коштунице, (јединог српског државника после другог свјетског рата) би свега, па и честитих аналитичара, мада лично ту ријеч мрзим.

    Би то кратко доба (мање од три године), златно доба национално одговорне Србије, доба када се повећаше четири пута девизне резерве Србије, када се поврати Телеком који црвена банда даде џаба нашим душманима, би то вријеме када тај исти Телеком откупи Телеком Српске, би то вријеме када са 14,5 милијарди евра дуга, дуг спаде на девет милијарди евра, би то доба када се запосли 150.000 грађана у производњу, би то доба……..

    Е тада, у то доба је и овај мали Анђелковић, заједно са оним из НСП био аналитичар, што добро примијети аутор текста.

    Нажалост дође зло вријеме по слободоумне људе, да горе не може, сад у Србији нема више озбиљног политичког аналитичара, има будала типа Фејгељ, или више и мање прикривених слуга.

    Класична борба за економски опстанак породице, кад те ту опале, више ти не пада на памет да будеш аналитичар, него АНАЛитичар.

Оставите одговор