Скупштина Грчке прихватила смањење броја факултета

Скупштина Грчке је одобрила реформу образовног система уз затварање петине факултета или спајање са другим факултетима – упркос протестима студената и неслагању дијела владајуће коалиције. Око 3.500 грађана придружило се студентима на демонстрацијама испред зграде Скупштине у Атини, гдје је дошло и до сукоба с полицијом која се бранила сузавцем. Посланици су са 148 гласова […]

петак, март 29, 2013 / 06:12

Скупштина Грчке је одобрила реформу образовног система уз затварање петине факултета или спајање са другим факултетима – упркос протестима студената и неслагању дијела владајуће коалиције.

Око 3.500 грађана придружило се студентима на демонстрацијама испред зграде Скупштине у Атини, гдје је дошло и до сукоба с полицијом која се бранила сузавцем.

Посланици су са 148 гласова „За” и са 125 „Против” изгласали пропис о реформи којом ће број високошколских установа бити смањен са 534 на 405.

Док Влада тврди да реформа омогућава ефикасније финансирање високог школства што је нужно због финансијске кризе државе, странка опозиционе љевице Сириза сматра да су реформу „издиктирале рачуновође”, без консултација са струком.Оставите одговор