СИЛВИЈА (SYLVIA)

Неко постане познат у квизу "Желите ли постати милионер", а неко се убије. Потоњи више не мора доказивати неке друге способности, али ни уживати у слави. Зато се јавност више опредјељује за вољење суицидалаца.

петак, октобар 28, 2011 / 07:00

Опор, попут филма Сати. Умјесто Вирџиније Вулф, америчка пјесникиња Силвија Плат. Нјен муж, Тед Хјуџис, налази другу, наспрам депресивне ње. Није се могла изборити што је цјењенији писац; и, посебно, што се жене никако не одљепљују од њега. Прави читав низ љубоморних сцена, одводећи дјецу. Прекасно, одлучила је да позове мужа и намами га у кревет. Уз приједлог да остави ту љубавницу, и врати се својој породици као да ништа није било.

Али, љубавница је трудна.

Силвија говори кључну реченицу: Кад се нечега толико плашиш, учиниш да се то деси; у убјеђењу је да је она произвела љубавницу. Онда се убије гасом из шпорета. Штимајући да ујутру дођу по њену дјецу, заштићену изолир траком у соби. Муж послије смрти објави њене пјесме…

Осим документарности, и уздизања енглеске књижевности; ништа за поменути. Дати свакој жени, која мисли да се уда за умјетника!

(Редитељ: Кристина Џефс, Улоге: Гвинет Палтроу, Данијел Крејг)Оставите одговор