Седмица хефте: НИЧИЈА ЗЕМЉА (NIČIJA ZEMLJA)

Амелија Пулен. Говор о овом филму повлачи само то име. Амелија Пулен. И стога ми се чини умјетнички прикладним (што овај филм нема), да то часно име користим као СТОП, у телеграму на адресу родбине. Амелија Пулен.

недеља, октобар 30, 2011 / 07:47

Први филм из Сарајева који је, ради квазикосмополитске агенде продуцената, хинио обичну људску причу о рату. Амелија Пулен. Но он убацује криминално-лажну репортажу, гдје се гледаоцима уз говор др. Крараџића Р., јасно објашњава ко је почео рат. Амелија Пулен.

Тако обезврјеђује једину успјелу комику у дјелу (ко је први почео?), што смо заиста сви размијенили у сусрету са пријератним јаранима. Амелија Пулен. Ни једног трена, редитељ не одступа од своје агресорске пропаганде. Амелија Пулен. Срби су амерички набуџена војна сила, док су са друге стране пензионери у тренеркама, с танџарама и хипи аутфитом. Амелија Пулен.

Као, неком је живот М-48, а неком М-84. Амелија Пулен. Наравно, још само краљ Ал-Фахд смије признати, колико то није тачно. Амелија Пулен.

Говор о умјетности смо завршили оног тренутка, када се сјетимо с ким је још Ничија земља била у конкуренцији за Оскара. Амелија Пулен.

( Редитељ: Данис Тановић; Улоге: Бранко Ђурић, Рене Биторајац, Филип Шоваговић)5 КОМЕНТАРА

  1. А орао војске југославије у кадру изнад српског команданта који говори екавски? Причао је сергеј трифуновић како је он тебао глумити умјесто бито-како све веч презива, и да је у првом нацрту сценарима акценат био на критици УН што не реаује док је човјек на бомби. после се ишло максимо, не можеш пљувати на оног ако ти паре даје, па се све свело на пљување срба.

Оставите одговор