Седмица хефте: РИМЕЈК (RЕМАКЕ)

Уз пуну свијест да се свако филмско остварење у бившој СФРЈ, доживљава као национална психотерапија, Високи представник је морао реаговати на овај производ. Грађане стварно треба заштитити од неоргиналности сценарија и режије "за понијети". Не и продукције.


Седмица хефте: КОД АМИЏЕ ИДРИЗА (КОD AMIDŽE IDRIZA)

Прво иде натпис: Дневни аваз приказује. Затим србијанска реклама, синхронизована на орвеловски новоговор. Кад то видите, онда вам је јасно зашто зелени голф кец, регистарских ознака 371-Т-217, никако не може да упали.


Седмица хефте: ГО ВЕСТ (GO WEST)

Најгоре од свих кандидата из ове седмице. Толико лоше, да се човјеку не да ни нервирати. Само му некако жао тих људи, што су на ову наказу утрошили времена.Седмица хефте: НИЧИЈА ЗЕМЉА (NIČIJA ZEMLJA)

Амелија Пулен. Говор о овом филму повлачи само то име. Амелија Пулен. И стога ми се чини умјетнички прикладним (што овај филм нема), да то часно име користим као СТОП, у телеграму на адресу родбине. Амелија Пулен.


Седмица хефте: ГРБАВИЦА

Стварно не знам шта су се људи ту раскукали? Дефинитивно најбољи посљератни, мејнстрим филм из Сарајева. Редитељским потенцијалом, личи на неки осредњи чешки из 90тих.