СДС: Продужење притвора Вучуревићу, ново понижење предсједника Србије

Продужење притвора Божидару Вучуревићу представља још једно срамотно признање режима Бориса Тадића да је, из само њему знаних разлога, спреман да нехумано поступа и прогони невине Србе који су жртве монтираних политичких процеса и оптужница којима се покушава фалсфиковати историја и прикрити злочини почињени над српским народом, сматрају у СДС. "Поражавајуће је да власти Српске […]

среда, јун 8, 2011 / 13:48

Продужење притвора Божидару Вучуревићу представља још једно срамотно признање режима Бориса Тадића да је, из само њему знаних разлога, спреман да нехумано поступа и прогони невине Србе који су жртве монтираних политичких процеса и оптужница којима се покушава фалсфиковати историја и прикрити злочини почињени над српским народом, сматрају у СДС.

"Поражавајуће је да власти Српске нису учиниле ништа да Тадићевом режиму ставе на знање да Српска неће толерисати прогон оних који су штитили од нестанка српски народ. Умјесто да ултимативно од Тадића затраже Вучуревићево пуштање на слободу, као што је Јадранка Косор затражила ослобађање Тихомира Пурде, и упозоре га да оваквим потезима угрожава односе Србије и РС, власти Српске су изабрале да ‘не љуте свог савезника’ који својим потезима, да би се додворио Сарајеву и Загребу, подржава концепт сатанизације Републике Српске", кажу у СДС.
Српска демократска странка сматра да власт која је показала спремност да одустане од гоњења оних који су несумњиво починили злочине над српским становништвом, као што су Ејуп Ганић, Тихомир Пурда, Илија Јуришић и други, и, с друге стране, прогони невине Србе попут Божидара Вучуревића, није пријатељска према РС, али ни према српском народу у цјелини.
"Стога, тражимо од власти РС да искористе све ресурсе и затраже од Бориса Тадића да одмах на слободу пусти Божидара Вучуревића", саопштено је из Српске демократске странке.Оставите одговор