СДС Додику: Колико је рата за то што ти свечано отвориш?

Српска демократска странка позива предсједника Републике Српске Милорада Додика да каже колико износе кредити којима власт у Републици Српској отвара болнице, клиничке центре, аутопутеве, школе и вртиће.

недеља, март 11, 2018 / 05:38

Подсјећамо Милорада Додика да је за поликлинику у Источном Сарајеву Савјет министара БиХ обезбиједио 3,2 милиона марака, а да све остало плаћа народ Републике Српске и сматрамо да је срамота што на отварање Поликлинике није позван Мирко Шаровић испред Савјета министара БиХ.

Умјесто хвалоспјева Владе Републике Српске да треба одати признање што је у тешким условима обезбиједила функционисање Српске, Додик би требао да одговори колике су камате милионских кредита, под којим условима су они добијени, како ће Република Српска враћати те кредите и колико је власт у Републици Српској задужила сваког грађанина. Док не одговори на ова питања Додик ће остати бахати демагог који српском народу не смије да каже колико га је задужио.

Српска демократска странка подсјећа да Република Српска има најскупље аутопутеве у Европи. Када отплатимо све кредите са обрачунатим каматама, аутопут Бања Лука – Добој коштаће готово милијарду и по марака. Додик је иза имена аутопута сакрио финансијску истину – километар аутопута "9. јануар" коштаће у изградњи 17 милиона марака.

Болнице у Републици Српској су међу најскупљима су у Европи. Квадрат болница у Републици Српској кошта пет хиљада марака, док квадрат опремљенијих болница у Србији и у земљама Европе уније кошта хиљаду евра. Ни данас није познато како се и на који су се начин градила нова "крила" Универзитетско-клиничког центра Републике Српске, а једино је јасно да су се и она градила на – кредит.

Додик се хвали и изграђеним школама и отвореним вртићима, али заборавио је да је 68.000 Срба у посљедње четири године напустило Републику Српску. Да ли је и то дио његове политичке тактике? Да ли је и то још један сјајан резултат бриљантног стратега који је Републику Српску довео пред економски и демографски понор? Нека Милорад Додик оде пред стране амбасаде и конзулате и нека види како Република Српска побјеђује.

Још једном позивамо Милорада Додика да каже које то кредите СДС кочи у Сарајеву. Позивамо га да прецизно одговори на питање: којих 700 милиона марака потребних Републици Српској Савез за промјене блокира? Нека Милорад Додик каже који су то пројекти, за шта ће бити утрошена средства и које нас камате очекују, али нека прије свега каже које то милионе СДС не да Републици Српској. Нека одговори на ова питања, нека каже грађанима Републике Српске, јасно и конкретно, о којим се парама ради. Ако не зна и не умије, бар не мора да лаже.6 КОМЕНТАРА

 1. Лазаревићу,
  ево што не смијеш радити када пишеш страначка саопштења. У следеће двије реченице СДС ућеро:

  “Српска демократска странка позива предсједника Републике Српске Милорада Додика да каже колико износе кредити којима власт у Републици Српској отвара болнице, клиничке центре, аутопутеве, школе и вртиће.“

  Овом реченицом СДС је одао признање Додику да прави болнице, клиничке центре, аутопутеве, школе и вртиће.
  Да сам на Додиковом мјесту ја бих им се топло захвалио на промоцији и на томе што увиђају да се горе поменути објекти праве.

  “Подсјећамо Милорада Додика да је за поликлинику у Источном Сарајеву Савјет министара БиХ обезбиједио 3,2 милиона марака, а да све остало плаћа народ Републике Српске…“

  Овом реченицом је СДС признао оно за што их СНСД оптужује. Снисходљивост према Сарајеву.

  Очито је да СДС тих 3,2 милиона марака сматра поклоном од Сарајева, а не новцем који народ Републике Српске уплаћује у заједнички буџет БиХ и који се кроз Савјет министара вратио народу РС.

 2. Симо,

  у праву си, али зар нисам неки дан баш оштро напао тзв. информативни биро СЗП због оног саопштења о Стевандићу, све у најбољојој намјери.

  Што не рече нешто о саопштењу зелених о путевима на истоку, да ли је оно грешка, или се озбиљно нуде рјешења, макар се тиме и капарисала прича за изборе?

  Хоћеш програм зелених, ено ти један конкретан примјер шта се могло једноставно и шта се може сад урадити?
  Оно ти је примјер да Републици Српској требају прави људи на правом мјесту, не популисти, политичке курве и кокошари.

  Разлика између велике већине наших политичара популиста и људи од посла је велика, нпр.то би било исто кад би ти мјерио разне политичке битанге које нису двије марке у животу зарадиле без политике и предсједника зелених Лазаревића, оствареног и искусног привредника,писменог и храброг човјека, те на дјелу доказаног родољуба и хуманисту.

Оставите одговор