Да се разумијемо: Аутопутеви на истоку још су недефинисани

Постоје неке ствари које немају цијену. Нпр. да нека организација, потписана са Еколошка партија РС-зелени, пошаље (са све великим словима) КОНКРЕТАН ПРИЈЕДЛОГ ЗЕЛЕНИХ ВЛАДИ ЗА ПУТЕВЕ НА ИСТОКУ СРПСКЕ.

недеља, 11 марта, 2018 / 05:42

Ђе би Фронталу душа, да то не објави у цјелости:

Пошто се увелико прича о изградњи аутопутева и дижу велики кредити за побољшање путне инфраструктуре, те договара изградња Хидроелектране Бук-Бијела на ријеци Дрини изнад Фоче, предлажемо и инсистирамо да влада и надлежне институције врло озбиљно размотре лако изводљив приједлог Еколошке партије РС-зелених, по питању хитног побољшања путне инфраструктуре на истоку Републике Српксе.

Предлажемо да се у склопу изградње Хидроелектране Бук-Бијела прошири кредитни аранжаман на истовремену изгрању магистралног пута Фоча- Шћепан Поље, са мостом преко Дрине на ушћу Сутјеске и изградњом пар километара магистралног пута долином Сутјеске, како би се пут саставио са магистралним путем на Тјентишту и тиме на магистралном путу од Фоче према Херцеговини избјегао велики и тешки превој од Брода на Дрини, до Тјентишта.

Са тим потезом се отвара Херцеговина и тек онда на значају добија изградња тунела на Чемерну.

Такође предлажемо влади да под хитно у план убаци изградњу треће траке на низ превоја на истоку Српске, све како би растеретили застоје и омогућили нормалан теретни саобраћај, поготово у зимском периоду, те тиме створили услове за убрзани развој привреде и останак становништва на овим просторима.

Таксативно ћемо побројати остале превоје гдје се могу(ако се хоће) за најдаље двије године све дионице завршити.

-изградња треће траке од подножја Власенице, до Хан Погледа и до подножја Хан Погледа према Сокоцу

– изградња треће траке уз и низ Романију

-изградња треће траке од Рогатице до Стјеница према Сокоцу

-изградња треће траке уз и низ Рогој, те изградња треће траке на превоју код хидроелектране на Жељезници, као и краће дионице, уз и низ превој после Доброг Поља , све на магистралном путу према Фочи.

Ту бих још додао изградњу треће траке на уским грлима на улазу на Јахорину, дужине око 2-3 километра, то је од капиталног значаја за олимпијску љепотицу, јер често дође до колакса саобраћаја и вишечасовних застоја, кад пада јаче снијег, што признаћете, ствара незадовољство туриста и лошу рекламу.

За све пшобројано нису потребна већа средства од половине износа новца за изградњу аутопута Бања Лука -Прњавор, а значи много за опстанак становништва и развој 27 општина истока Српске, од Херцеговине, Горњо-подрињске и Сарајевско-романијске регије, до Бирча.

Невјероватно је колико влада може помоћи народу на истоку за мале паре, све изградњом трећих трака на магистралним путевима преко превоја, стварајући тиме услове за нормалан теретни саобраћај и олакшавајући тиме робни промет, од источног Сарајева, преко Сокоца, до Зворника и даље према Србији, са једне стране , са друге, олакшавањем теретног саобраћаја од Источног Сарајева, преко Трнова, према горњем подрињу и Херцеговини, те отварајући за теретни саобраћај Херцеговину према Србији преко Фоче и Вишеграда и према Источном Сарајеву преко Трнова.

Еколошка партија РС-зелени

Пале 10.03.2018. године27 КОМЕНТАРА

 1. Зар није конкретан приједлог?

  Неразуман ми је увод,захваљујем на објави саопштења, надам се да администратор није мислио о некомпетентности зелених по овом питању, већ да је кроз увод упутио критику влади, зашто им зелени морају „држати лекције“ шта да раде у области саобраћаја?

  Ипак, неко злонамјеран може да схвати на основу увода администратора неке друге „ствари“, шта да се ради?

  Каква год је намјера била, небитно је, битно је да није „нека организација“ предложила ова рјешења, него да су предложили ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ да се кредитно увеже изградња магистралног пута Фоча -Шћепан Поље са изградњом Хидроелектране, што је потпуно логично,(зна то струка), односно, да се такође дио кредитних средстава И дио средстава од редовних пореских накнада за ову област уложи у рјешавање уских грла у саобраћају на истоку, све да се убрзају магистрални путеви у 27 општина истока Српске.

  Значи, није то предложила „нека организација“, него је то предложила добронамјерна, авангардна и неукаљана зелена партија, политичка организација која годинама, кад год укаже на проблем, истовремено нуди јасна и изводљива рјешења.

  Другим ријечима, ово саопштење је под пуном одговорношћу послала итекако компетентна политичка организација, партија која супер национално одговорно промишља о времену у коме живимо, све са јасним програмом развоја Републике Српске за два четворогодишња циклуса.

  Вријеме је господо политичари да се престане срати о патриотизму, о равномјерном развоју,о угрожености и позиву на јединство, све од стране оних који нас разједињују свакодневно.

  Вријеме је да се проведе ПРВА ПРАВА ПОСЛЕРАТНА ОБНОВА после избора, односно, да компетентни људи носе кључне функције у земљи,све у склопу свеобухватног рјешења изласка из ове моралне, политичке и економске кризе.

  Такоше је вријеме је да исток Српске престане бити сировинска база „КУЛАКА“, односно да се у Републици Српској, конкретно на терену приступи равномјерном регионалном развоју, све у складу са природним ресурсима, привреди која ради на тој регији и активирању привредних капацитета који нису у фукцији управо због оних „садашњих и бивших компетентних“, оних који нас дијеле и пљачкају 20 година.

  Другим ријечима, да се почне стратешки размишљати и направе планови развоја државе за наредне године и деценије, све како би развили и тиме сачували сваку стопу Републике Српске.

  Да ли други то имају, или да ли знају, нећу да у то улазим, као идеолог и творац програма зелених, те остварен човјек у привреди, знам која то партија-организација сигурно има?

  Та „нека организација“ која сигурно има разрађен пројекат РАВНОМЈЕРНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА И ОЧУВАЊА СВАКЕ СТОПЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, јесу зелени Српске.

  Знате ону Дизнијеву: „КО ЗНА НЕШТО ДА ОСМИСЛИ, ОН ТО ЗНА И ОСТВАРИТИ“

  1. Здраво, нуди плаћање трошкова куповине аутомобила у куповини аутомобила на иницијацији за одмор у послу куповине позајмљеног кредита од $ 5,000 до $ 500,000,000 уз неопходне процедуре за банкарске процедуре банака. контактирајте нас на: МИЦХЕАЛБЕНСОНЛОАНАГЕНЦИ@ГМАИЛ.ЦОМ
   Образац за кредит и вратите је.

   Пун назив ……………..

   Приватни број телефона …………….

   Земља ………………

   Износ кредита дн ……………

 2. Па јесте конкретан приједлог, само ти заборављаш коме си га послао. БУК БИЈЕЛА и путеви у источном дијелу су само за изборе, а заломи се тунел Чемерно и никада ништа више, осим ако не рачунаш најновију шупљу о 4км на Требевићу.
  Оде нам 100 милиона на студенстки дом, репрезентативни објекат институција и болницу за инат.
  Кад оде Љевнајић с Јахорине, а иде, онда се све ресетује на стару добру причу.

 3. Фронт,

  ми смо ово саопштење послали на владу, да укажемо на проблем и предложимо изводљиво рјешење, прјешење које се из новца од кредита за путеве и редовног прилива од накнада за путеве може једноставно ријешити.

  Ово саопштење је послано после низа наших приједлога да се то ради,сјети се само моје колумне овдје прије пет година „КО ТО ТАМО НА ИСТОКУ СРПСКЕ, НЕЋЕ, ИЛИ НЕ ЗНА?

  Да су бар трећину послушали, данас би на истоку било бар 10.000 производних радних мјеста више у индустрији,у пољопривреди 20.000 људи и увезана би била 100% производња, прерада и пласман здраве хране, о посљедицама за туризам да не говорим.

  Умјесто да се размишља о производњи и ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ прилагођеном условима на регијама, на истоку се бесомучно уништавају природне љепоте, са катастрофалним посљедицама по биљни и животињски свијет и дају на народну имовину за држави неисплативе концесије на миницентрале, између осталих и Силајџићу, Ченгићу и осталим провјереним српским „пријатељима“.

  Значи,ово је конкретан и изводљив приједлог ЗЕЛЕНИХ и доказ да ће бити другачије кад уђемо у НСРС и владу, са једне стране, са друге, упозорење популистима да не би случајно на ИЗБОРИМА срали како ће рјешавати путну инфраструктуру као и превоје на другим критичним мјестима на магистралним путевима широм Републике Српске.

  Исток је најугроженији по питању путева, сере се о невјероватних двије милијарде км аутопута Вишеград -Сарајево, а не може се одвојити 200 милиона км из већ добијених кредита и редовних прихода, све да се ријеше рак рана путева на истоку, тешки превоји на магистралним путевима и тиме олакша саобраћај, посебно теретни.

  Овим саопштењем су ЗЕЛЕНИ само показали да не причају узалуд о програму ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, имамо ми у програму рјешење за дрвну индустрију, пољопривреду, еколошку инфраструктуру-рак рану сваке општине, за……………………………………………..

  Биће све конкретно по сегментима и као цјелина до избора понуђено народу и породицама, па ако хоће да се ваде из овог јада и да заједнички проведемо ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ, имају адресу за изборе, имају „неку организацију“ гдје постоји програм,чист образ, храброст , знање и ријеч.

 4. Kažu da na svaki 1$ potrošen na migrante iz Afrike Evropa otme 10$ od crnog kontinenta kroz različite vrste pljačke svega što vrijedi a Evropa plaća sitnišom umjesto dukatima.
  Biće puteva Lazareviću kada prestane biti kolonija, crnci i sluge. Dok god i miš u istočnoj Republici Srpskoj mora crknuti tek kad firma iz Banjaluke uzme Vaše pare bićete bijeda i sirovinska baza.

 5. Извини Младене,морам због помињања имена да ти одговорим, иначе, мислим да твој коментар не носи добре намјере.

  Наше саопштење везано за путеве на истоку Српске су дио укупног рјешења моралног и привредног опоравка Републике Српске, односно, оно је само сегмент осмишљеног програма зелених и коректног приступа регионалном развоју.

  Што би мени био неко крив из Бања Луке што смо ми овамо имали на власти 22 године олош, неважно какви су биле власти на другим регијама?

  Ко је рецимо крив Палама што нам је уништена комплетна индустрија после рата, око 4,5 хиљада производних радних мјеста, директори су били из Пала, радници су били из Пала, борци из Пала су ту некад радили, зашто су то дозволили, зашто локална и републичка борачка организација не позва на устанак борце већ после првих крађа и затварања првих фирми?

  Значи, сами смо криви, нема те власти из Бања Луке,која је могла сјебати неку општину, а не читав исток Српске,после рата привредним и природним ресурсима супер богату регију од 300.000 становника,све да су овамо главе породице размишљале о својој дјеци?

 6. Лазаревићу,
  добро си почео. Стекао се утисак да је ово саопштење партије:

  “Предлажемо да се у склопу изградње Хидроелектране Бук-Бијела …“

  “Такође предлажемо влади да под хитно у план убаци изградњу треће траке …“

  “Таксативно ћемо побројати остале превоје гдје се могу(ако се хоће)…“

  а онда си уср’о мотку и умјесто да додате ти си додао:

  “Ту бих још додао изградњу треће траке на уским грлима на улазу на Јахорину…“

  Кужиш ли сад што је Фронтал имао онакав увод?
  Испао си неозиљан јер је пола саопштења писала партија, а пола појединац.

 7. Наравно да сам ја у име партије писао, немамо ми паре да плаћамо информативни биро који нам саопштењима наноси штету, или биро који служу за слуђивање народе и дезинформације.

  Ја сам предсједник зелених и творац програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА,мада је било консултација струке по многим питањима.

  Ту се ради о томе да ли уопште разумијеш шта хоћеш да направиш од Републике Српске,како да изградиш-доградиш неуништив политички, безбједносни, образовни и привредни систем, како да дођеш до хумане државе са социјалном правдом као у скандинавским земаљама, како да одгајаш здраву и спортску образовану омладину, наше насљеднике који ће поштовати реадицију, али живјети у коракса новим временом?

  Да би то постигао, мораш знати са чим располажеш, од привредних ресурса који раде, оних који не раде, природних ресурса, територије, саобраћајне инфраструктуре, капацитета струке у влади и на локалу, Закона који су на снази из свих области, потребе промјене неких Закона, капацитета људи из политике који утичу на економску политику, економске дипломатије, прилагођености школства евентуалном развоју грана привреде за које имамо услова да их развијемо за наредне године и деценије, психолошком стању нације после разарајућег уништавања система вриједности, свјетској политичкој, економској, безбједносној и политичкој ситуацији, стању у Федерацији и државама регије, односима са ЕУ и осталим кључним државама свијета, нашим људима у расејању, стварању услова да што више долазе у отаџбину, као и да једним питким приступом и гаранцијама које нису као до сада лаж, могуће дође до пословне сарадње и повратка наших кадрова, утицаја Цркве и на друштво…………………………………….

  Видите кад некад гостују други како доносе папире да се подсјете шта треба да кажу из одређених области, осим кад треба уобичајене и увјежбане политичке фразе да говоре.

  Никола то никад не ради, он то има све у глави.

  Није случајно она „онај ко нешто зна да осмисли, он то зна и остварити“, јебеш предсједника партије који није творац програма и који не види како све треба увезати, да свако ради свој дио полса на заједничком циљу, ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ? зар не?

  1. Никола,

   сујетан си.
   Нећеш да признаш грешку.

   Елементарно правило је када саопштење пише странка, онда се ријечи пишу у множини, а ако пише предсједник, онда је једнина.

   Злобници су из овог закључили да ти у партији немаш никог осим себе па ти је зато свеједно да ли саопштења пишеш у једнини или множини.

   Фронтал те је између редова покушао упозорити, а ти си ко задњи папак дигао нос, па сам ти ја морао ово објаснити.

   Ајде што си испао неозбиљан или тачније непжљив. То ти могу опростити, али ову сујету не.

   Нема за народ веће штеточине од сујетног политичара.

 8. Зајебао си се ти Симо, ја сам написао у прошлом коментару да сам ја писао коментар, наравно и направио лапсус,као што је било још пар штампарских грешака, али администратор је објавио текст како сам га на брзину откуцао, без веће провјере, па шта?

  То у партијама које овај народ газе раде плаћени тимови, није битно ко је писао, чак ни да ли има грешака, него шта је суштина написаног?

  Погледај ово конкретно саопштење ЗЕЛЕНИХ, а онда погледај контрапродуктивна саопштења, твојих и њихових, па види дали знамо-знам знање.

  У мени Симо нема сујете, да има не бих Стевандићу док још није изгубио образ нудио да преузме партију јер је посланик.
  Ја живим за ову идеју, знам колико вриједим и да имамо најбољи програм ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА у држави.

  Сујету остављам оним који нису ништа прошли у животу, ја сам се толиком остварио и толико наживио, бавио спортом, живио 40 година пун живот, остварио резултате у привреди, ван привреде,кроз хумани рад, задужбине, одратовао као частан српски официр.

  Ево примјер, да ја немам сујете, за Лучиндан 1992 године у акцији Чолин капа спасио сам четири рањеника, три пута сам се пео кроз минско поље да их извлачим, ево их сви живи и здрави, двојица су добила дјецу, двојица су већ били породични, н акрају сам по мраку са тројицом људи који нису из Пала ишао кроз минско поље гдје смо нашли тијело погинулог команданта батаљона Лоловића и донијели га да га достојанствено породица сахарани.

  Никад ништа од државе нисам добио,ни стана, ни кредита, чак сам ваучере бацио, па ни одликовање за тај по многим херојски чин.

  Није ми пало на памет да мене нешто издавајају од осталих за нешто што је за мене као официра била обавеза, какво признање и курац, војник ти умире, још све твоји познаници, двојица радила са мном у Фамосу прије рата.

  Чак нисам хтио да ми дају плакете за задужбине, то је стање духа,то је Симо мило Господу, што је њему, то је и мени.

  Ти би таквом налијепио сујету?

  Видиш колика је човјек животиња, од темпа живота сам добио рак са 49 година и то побиједио, после урадио од срца двије задужбине и онда са 50 година ушао у политику кроз најхуманију партију идеју у идеологију на свијету, што је одраз духа, не квалитета, ја одговорно тврдим да сам за многе министре, бивше и садашње највише функционере доктор за живот, за политику, за организацију и за привреду, о части да не говорим?

  Сад мој Симо да дођем у твој СНСД,реформисаћу га кроз невјероватне позитивне иидеје које би СНСД дале толику ширину и значај, да не би били само „јака партија“, него да би били часна и морална организација, прешишћена институција од „патриота“, односно часна политичка снага која је гарант опстанка Српске и нашег народа на овим просторима.

  Не би ме нико могао спријечити, нити избацити из партије због сујете, због неоправданог страха од опасности да преузмем нечију позицију, напротив, морали би ме убити, или прихватити промјену понашања и размишљања, што би неминовно, ако би Миле био сујетан, ајесте, довело до тога да буде смијењен и да оде читав тим „патриота“ око њега.

  Ја Симо све ово радим за Републику Српску, заклео сам се под иконама на Бадње веће 2009 године да ћу све што могу учини за мој народ, и за сваког честитог човјека друге вјере, све док ми метастазе не јебу мајку, ево за сада претичем, не знам како, али сам хвала Богу још јак и још се никог интелектуално и физички не бојим.

  Прејак сам ја Симо, ово што ја напишем неки не знају ни прочитати, нема код мене сујете, има самоувјерености, јер нема посла који сам у животу радио, а да га нисам усавршио и после постигао одличне резултате.

  Напомињем да сам јако таличан другим, што ће најбоље осјетити наш програмски партнер на овим изборима, што кроз моју невјероватну кампању коју ће имати захваљујући њиховој логистици, што иначе доносим срећу гдје и са ким год будем.

  Па ево, у Палама сте побиједили после 25 година захваљујући мом програму и мојој помоћи вашем начелнику, побиједили сте у 2/3 општина кад је Лазаревић био уз вас, зар је то сујета, или чињеница, да знам знање и да сам између осталог и таличан?

  Значи, са ким буду зелени и прејаки Лазаревић, ти су будућа права и часна власт за све нивое, запамти данашњи датум.

 9. Вељо,

  ако је ово од срца,тј. ако сам ја схватио добро твој коментар, то је до сада од онога који ме је често критиковао и сумњао у мене и ЗЕЛЕНЕ, највећа част коју сам доживио на Фронталу.

  Ја стварно стојим иза сваке своје ријечи,односно, иза часне и питке родољубиве приче Еколошке партије Републике Српске,иза њене идеје,идеологије и програма, намјерно кажем, питке и искрене родољубиве приче, јер патриотизам ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ и капетана Лазаревића су у медијима већ капарисали „прави патриоти на све стране“).

  Једноставан је живот мој народе, нема ту много филозофије, кад си млад учи, бави се спортом, уживај у животу, увијек, али увијек брани и помози нејач, или мање способног, као млад, обавезно се буни, „старији често серу“, такође никад немој узети себи, а да други гледа како ти једеш и пијеш, није то ни српски, ни људски.

  О лила гаћама знате мој став, о курвању, ту сам доста толерантан,али имам кодекс и веома високе критерије.

  Знате господо посјетиоци Фронтала, једноставан је живот, толико је он једноставан, исто као што су најбоља рјешења увијек у једноставности.

  Најбоље је то рекао Бата Стојковић у Балканском шпијуну, тј, академик Душан Ковачевић написао.

  Ево да то преведем на Сима и медијске тимове који раде за стечајне управнике морала и привреде Републике Српске.

  Парафразирам, „није важно да ли је тачно шта пишеш, важно је да пишеш оно што ти ја кажем?“, или у преводу, нема части кад за мене лопова радиш, што рекао Бата Бори Тодоровићу у Блаканском шпијуну, „Хоћеш да једеш, хоћеш да пијеш, хоћеш да јебеш, а то кошта?“

  Ето, ово да захвалим Сикирици, понављам, ако сам добро схватио коментар и да мало Сима сјебем што често мисли да мисли, иначе јако га поштујем.

 10. Од срца и нек је са срећом. И да дођеш кад отопли да кидамо Врбас. Треба покупити амбалажу и кесе иза ових што организују дружења „заштитимо врбас“ да би се усликали за фејсбук.

 11. Гледам овај пост неко поврати, кад оно неки лихвари о кредиту?

  Прочитах ово саопштење и моје коментаре на провокације, тачно сам прејак.

  У интервјуу на Пинку, у емисији на крају седмице, похвалио сам неке јаке људе из Федерације који су сами побиједи СДА, СДП, и СББ заједно, прије све Хаџибајрића из Старог Града, Ону начелницу Високог, те Фуада Касумовића, мада ту имам и према оном Шепићу исто респект, па и Конаковићу, али….

  Зашто ово пишем, самоувјереност искусног и јаког човјека је врлина, гледам неку вече Касумовића уживо из Зенице на Фејсу, прејак човјек.

  Посебно је фасцинантна, његова храброст и самоувјереност,неко ће рећи нарцисоидност?
  Човјек зна колико вриједи, увео је ред у Зеницу, странци га готиве, народ га обожава, човјек има муда као у вола, отима између осталог паре кладионицама, враћа народу Зенице,ма човбвјек за десет.

  Како он то симпатично каже, „Нема проблема, само нека Суд поништи оптинску комуналну накнаду кладионицама, ја у понедјељак доносим другу.“

  Кад му Сенад у шали каже ја, ја, ја, он одговара, па јеси ти ово све урадио?

  Тачно тако, данас те нико неће похвалити што вриједиш, напротив, сви ће гладати да те олају, ако ништа од љубоморе, да не говорим ако радиш као Касумовић, против интереса мафије, тада ти је сваки дан глава у торби,плус олајавања и лажи какве само монструозни мозгови могу смислити.

  Шта сад треба рећи, да је човјек нарцис, не он ради, ствара поштено друштво и треба да се са својим дјелима поноси?

  Ко прати оног Авдића од (не)слободне босне, видјеће да Касумовић тако мора.

  То новинарско говно Авдић, некад велики непријатељ Изебеговића, данас његов измећар, нема шта не пише ружно и измишља против Касумовића.

  Зато га посебно поштујем, сам је подерао кантонални СДА, подераће и Авдића.

  Резултати су мени господо важни,таман да се мало закон изигра, јебеш мало другачије тумачење закона, ако је добро народу, оно што радиш, зар не?

  Кад се после избора буду питали зелени, лично бих волио да бошњачку страну представљају велики радници и визионари као Касумовић и горе побројани, није ми ни Никшић мрзак, напротив, јак човјек и далеко види.

 12. Грешка, поново.

  Ето га, у сриду……………………………………….

  Почеше се јуче свађати два блока на истоку око саобраћајнице и моста преко Дрине на путу, Требиње-Вишеград.

  Зар нису зелени прије пар година причали о састављању пута Фоча -Шћепан Поље, са мостом преко Дрине на ушћу Сутјеске и пар километара магистралног пута према Тјентишту, све да се избјегне супер опасан превој за теретни, па и путнички саобраћај, од Брода на Дрини, до Тјентишта?

  Разлог, отварање Херцеговине и тек онда пуни значај пробијања тунела Чемерно.

  Ето колико је ово саопштење било битно од „неке организације“, сад ће сви изгинути до избора, све да нам ријеше, не само ово наведено, него и све побројано у саопштењу зелених на овом посту.

 13. Како сам добио жељени износ кредита од поузданог кредитног предузећа. Моје име је Валентина Славсон, самохрана мајка с двоје деце из Чикага. Хоћу да користим овај медијум да се захвалим и захваљујем господину. Џорџ Франклин из Џорџа Франклина Лоан Финанце Лтд са Вхатсапп-ом број +1 (929) 222-7999, што ми је доделио кредит од 97.000 долара за куповину сопствене куће са ниском каматом од 2%. Такође желим да допрем до јавности и свима којима је потребан кредит у разне сврхе. Саветујем вам да се обратите Георге Франклин Лоан Финанце Лтд како не бисте пали у погрешне руке приликом претраживања одговорног зајма. Контактирајте их данас путем е-поште: георгефранклинцредитцомпани@гмаил.цом или ВХАТСАПП: +19292227999

 14. Ја контам ко враћа овај пост, кад оно нека кредитна Линда..

  Нема везе, као да је наручено, нека се види ко мисли, ко мисли да мисли, а ко само слуша и чита шта Лазаревић напише, па сачека пар мјесеци, годину- двије и онда ту причу пласира уочи избора као своју, или као дио програма његове партије.

  Вриједи опет прочитати текст и пар 100% истинитих коментара апострофа-рибара Лазаревића.

 15. Не сикирај се Апострофе за прављење путева и аутопутева на истоку Републике Српске. Правиће се сигурно. Чекај само док се све асфалтира на западу, јесте да ћемо се начекати, али биће сигурно. Изградњу аутпутева у РС не диктира Влада, него Интеграл, а путеве нешто мање фирме. Влада само диже кредите. Сви их враћамо. Динамика је позната, пре него се потроши цца 400 милиона,диже се нови кредит и улази у нови пројекат, тако да ће и исток некад доћи на ред.
  За то вријеме, кад си већ зелени, да не будеш беспослен (без увреде, није ово на твој рачун, да ме погрешно не схватиш) направи један круг око станице полиције Пале, па нам овдје напиши своје виђење депоније смећа око ње.
  П.С.
  Ако није забрањено фотографисање, направи и коју фотку.

 16. Ево мог текста објављеног у марту прошле године на тему рјешавања магистралних путевима на истоку Српске.

  Зашто ово сад пишем?

  Зато што данас Вишковић рече да су обезбјеђене финансије, те да се почиње радити пут према Шћепан Пољу, све са НОВИМ ДЕТАЉОМ, старим приједлогом Николе Лазаревића, односно, мостом преко Дрине и наставком пута долином(он рече кањоном) Сутјеске до Тјентишта.

  Сад прочитајте у овом тексту приједлог зелених, приједлог који је све са конкретним приједлозима послат у владу марта 2018 године, у вријеме када сам на брзину склепао, а Фронтал објавио овај склепани текст.

  Видите, овај мој приједлог никад нико у Републици Српској није поменуо све до Вишковића данас.

  Понављам, то је фантастичан потез, све да се у склопу изградње пута до Шћепан Поља, направи, скретање и изгради мост преко Дрине на ушћу Сутјеске, те настави изградња магистралног пута од пар километара равницом- долином Сутјеске до Тјентишта.

  Да се тим потезом Херцеговина трајно ријеши превоја,осим оног малог од Гацка, до Клиња, односно, да се избјегне за теретни саобраћај супер опасни превој на садашњем магистралном путу од Брода на Дрини до Тјентишта.

  Ето, овим путем да се Вишковићу захвалим што се труди око истока и што добре приједлоге усваја, наравно очекујући да следећи посао буде хитна изградња треће траке од подножја Власенице до Пијеска према Сокоцу, од Рогатице до Стјеница према Сокоцу, уз и низ Романију, уз и низ Рогој на путу према Фочи преко Трнова, те треће траке на улазу на Јахорину и треће траке на два кратка превоја прије Миљевине и на Кијеву код Трнова, такође на путу према Фочи.

  То нису никакве паре, а дефинитивно овим потезом отварамо Херцеговину према Србији преко Вишеграда и према Српском Сарајеву преко Трнова, а Српско Сарајево отвара са србијом преко Сокоца до Зворника,са једне стране, те преко Рогатице и Вишеграда, са друге стране.

  П.С. Видите када сам негдје прије написао да су зелени послли више приједлога влади, да је истина, има тога још, очекујем авангардна рјешења у пољопривреди, дрвној индустрији, те рјешавању еколошке инфраструктуре и уређења Српске, ту свакако очекујем да ЗЕЛЕНИ ту одговорност преузму, то знамо, то хоћемо и ту смо сигурно најачи у држави, зар не Симо?

 17. Ам Јохн Виллиам, нудимо кредите појединцима, фирмама и органима за сарадњу на 2%
  каматна стопа за укидање, минимални износ који се може позајмити
    2.000,00 евра максимално 10. милиона. Еуро Молимо Вас да нас контактирате
  Емаил: ецотрустлоанфирм@гмаил.цом.

  ПОДНЕСИТЕ ПОДАТКЕ О ПРИЈАВИ КРЕДИТА.
  Име_________
  Презиме: _________
  Име: _________
  Пол: _________
  Брачно стање: _________
  Контакт: _________
  Град / Зип Цоде: _________
  Земља: _________
  Датум рођења: _________
  ЗАХТЕВ ЗА ЗАЈМУ Износ зајма__
  Трајање кредита: _________
  Приход месечни / годишњи приход: _________
  Занимање: _________ Намјена кредита: _________
     Телефон: _________

 18. Ево га, неки Џони Вилијам нуди кредит.

  Хајде кад је већ отворен пост да напишем како су ЗЕЛЕНИ у Њемачкој по најјача партија у Њемачкој-извјештај дојче веле од прије пар дана,невјероватно добра вијест, мада и мени очекивана, били смо други на изборима за ЕУ парламент, али смо их прије тога све разбили на изборима у највећим и најбогатијим савезним Републикама.

  Сунце ти јебем, какви смо ми Срби волови, а не заостају много ни други народи.

  Њемачка је данас најразвијенија, најбогатија и најчистија земља Европе, све захваљујући зеленим задњих пар деценија.

  То народ тамо зна и цијени, ЗАТО СУ ЗЕЛЕНИ ТАМО НАЈЈАЧИ, добро се они сјећају како је било седамдесетих и осамдесетих, индустрија јака, али прљава технологија, па ријеке загађене, смог у сваком граду, нерјешена еколошка инфраструктура у 90% општина и градова, па…………………………………

  Ето доказа да Република Српска, па и БиХ плачу за зеленим, тачка.

  1. Иначе су зелени у Европи познати по подршци Лзкашенку и диве се Бјелорусији.

 19. Мислиш Симо да ЗЕЛЕНИ ЕУ не цијене што Бјелорусија држи до здраве животне средине, ту би се тек зајебао.

  Па „диктатор“ Лукашенко тамо форсира зелене, на дјелу показује да види унапријед, исто као „диктатор“ Орбан у Мађарској, једино још овдје наш „диктатор“ Додик никако да схватио да му ЗЕЛЕНИ и Никола Лазаревић вриједе много више него сви прелетачевићи посланици и њихове партије заједно, те они који се у влади питају око екологије, шума, пољопривреде, туризма, зар није тако људи.

  1. Tako je Nikola.Zeleni su buducnost.Vidjelo se to na zadnjim izborima za evropski parlament.

   Zeleni su buducnost.Pusti ove simkine.oni su boje lakmus papira.Tacka.