Шаровић позива Додика да искористи механизме које има због понашања Љиљана Комшића

Због дипломатских скандала и понашања предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића, које је мимо закона, Милорад Додик би требао да реагује и користити механизме које има на располагању као српски члан Предсједништва БиХ, изјавио је предсједник СДС Мирко Шаровић.

петак, септембар 24, 2021 / 08:59

Он је на конференцији за новинаре позвао Додика да умјесто што се жали у медијима, за ово питање користити функцију на којој се налази и механизме које има на располагању.

Шаровић је оцијенио да је састанак Комшића с предсједницом самопроглашеног Косова, које БиХ није признала, дипломатски скандал.

Он је казао да се Комшић није требао с њом састати под заставом Босне и Херцеговине.

Шаровић је истакао да је и обраћање Комшића пред УН-ом урађено мимо закона.

Говорећи о протестима опозиције у Бањалуци предсједник СДС је поручио да су тамо гдје институције не рјешавају ствари, протести једини начин.

"Гашењем сигнала БН телевизије нападнута је демократија. Грађани имају право добијати информације из више медија што је суштина демократије", казао је Шаровић и додао да ће се протести наставити јер је за овакво стање директно одговорна  корумпирана и неодговорна власт, каже лидер СДС.Оставите одговор