САМАРИЋАНКА (사마리아)

Корејски филм марисане сведене на минимум. Теквандо је замијењен свакидашњим ситуацијама. Као перлама нанизаним на дуготрајно приповједање уз пространства без дијалога, те оне постају саме себи сврха. На тај начин и главно изражајно средство. Захваљујући косооком католицизму, ово је умјетнички филм. Кћерка и отац живе мирно, док он не открије њену тајну. Са другарицом скупља […]

недеља, децембар 25, 2011 / 05:24

Корејски филм марисане сведене на минимум. Теквандо је замијењен свакидашњим ситуацијама. Као перлама нанизаним на дуготрајно приповједање уз пространства без дијалога, те оне постају саме себи сврха. На тај начин и главно изражајно средство.

Захваљујући косооком католицизму, ово је умјетнички филм. Кћерка и отац живе мирно, док он не открије њену тајну. Са другарицом скупља паре за пут у Европу.

Прије него што се запитате, око тога да ли би се ви курвале за пут на Далеки исток; морате ући у будистичку плазму. Њена другарица је та која обавља најтежи дио посла. То оправдава постојањем Васумитре. Проститутке у старој Индији, чије су све муштерије постале искрени Будисти. Згодно косоокче, сматра да им је очи отворила пружањем доброг секса.

Њена католичка другарица прејаких бутина, сматра да то није морално. И када другарица погине бјежећи од полиције, одбија да уништи паре које су скупили.

Одлучи их вратити власницима, али пази сад: уз окајавање гријеха сексуалним чином. Да курвари буду у плусу. То оца, умјесто у разговор са кћерком, степенасто доводи до убиства.

А овај филм чини добрим.

(Режија: Ки-дук Ким; Улоге: Јео-реум Хан, Ји-мин Квак, Еол Ли)Оставите одговор