Русофилство у Срба: М:тел убацио Глас Америке на руском

Потпуно је јасно да овај потез америчке пропаганде и њихове успјешно примјењене меке моћи на српско руководство (М:тел читај као Телеком Србија), није усмјерено на Србе.

петак, септембар 8, 2023 / 16:39

Срби углавном не причају руски језик, нити има неке јаке, постојане везе у популарној култури. Тако се прије двадесетак година код кабловских оператера могао наћи једва РТР Планета као канал на руском, а РТ на енглеском као неки облик руске државне пропаганде.

У то вријеме свака телевизија је послије поноћи, умјесто порно филмова као до тада, пуштала добро плаћене и ни од кога негледане вијести "Гласа Америке – студио на језику народа Босне и Херцеговине". Тако је и данас на многим телевизијама. И дању, и ноћу.

У Српској и Ефбиху 80 одсто медија под контролом САД и ЕУ

Из простог разлога што Влада Сједињених Америчких Ентитета јавно признаје да сваке године упумпава новац и прави неекономске медије који се представљају слободни за милионске износе који се америчким пореским обвезницима правдају као "подршка слободним медијима".

И без обзира на то, тај новац је бачен. Почетком Специјалне војне операције у Украјини, готово сви Срби, мали и велики, пружили су подршку Руској Федерацији, а не земљама НАТО. Дакле, то је био бачен новац, јер су они који проводе колонијалну политику за новац Запада, неспособни и у својој средини неутицајни појединци, које у заједници као самоодрживе појединце лажира новац који су уплатили грађани с оне стране океана.

Зашто онда још америчке пропаганде – и то на руском?!

Пошто међу Србима још наредних 30 година неће имати шансе, амерички и други НАТО пропагандисти, очигледно су донијели одлуку да се спашава шта се спасти да – прозападна руска емиграција.

Она у колонама прелази Саву из Сремске Раче и враћа се у Нови Сад и Београд; пошто добије печат тзв. Државне граничне службе БиХ и још 30 дана могућности непријављеног боравка у Републици Србији. Генерално, толико гостопримство Срба, који сви одреда воле Путина више од Вучића и Додика заједно, почели су вршити лош утицај на руску емиграцију, која углавном мрзи своју земљу, или им је посао и егзистенција у зависности од оних који желе да убију Путина.

Руса је у Србији толико, да их руска естрадна појава Би-2 укључује у свој програм и осим планираног концерта 8. октобра, одржава и допунски концерт 9. октобра. Ко ће слушати ту, Србима непознату групу двије вечери у дворани са више хиљада мјеста? Исти они којима је намијењено Савремено вријеме – Настоящее Время.

Доста Руса не прича добро енглески, или га не разумије уопште. У крајњу руку, воле људи чути свој језик, посебно у избјеглиштву. Да у досадашњој понуди на руском међу Србима не би гледали искључиво оригиналне, руске канале уређиване из Москве, као поменута РТР Планета или Россия 24, у кабловску понуду убачено је и Настоящее Время, којем у импресуму пише да је америчка државна пропаганда. Вјероватно им је било непријатно тражити да се убаци обједињени ТВ канал ратне пропаганде режима у Кијеву познат као – FreeДОМ, који се у сусједном Ефбиху налази од првих дана рата, када је, такође потпуно укинут сваки облик аутентичних руских канала, без разлике приватних или државних власништва.

Занимљиво да овај потез долази у тренуцима када Оружане снаге Украјине, спонзорисане и наоружане од стране НАТО, бацају посљедње резерве и самртно се гаси офанзива у блату Запорожја и Донбаса. Руска линија се није помјерила, а ако тако остане до зиме, могуће је да ће на прољеће услиједити руска офанзива. То би све могло утицати на ум руске емиграције, а они који штампају доларе у чију вриједност вјерујемо, не препуштају ништа случају.

Шта смо добили увођењем канала Настоящее Время у понуду? Грађани Републике Српске имају сада још и више америчке пропаганде у етеру – овај пут и на руском језику!Оставите одговор