Руси не дају дјецу Американцима

Руско Министарство иностраних послова затражило је од владе да суспендује програм усвајања руске дјеце у америчке породице због "низа злочина" које су, наводно, над усвојеном дјецом починили амерички родитељи. Руске власти наводе да је најмање 17-оро руске дјеце преминуло усљед насиља у породици у САД. У саопштењу руског МИП-а наводи се да се са усвајањем […]

субота, 11 фебруара, 2012 / 19:46

Руско Министарство иностраних послова затражило је од владе да суспендује програм усвајања руске дјеце у америчке породице због "низа злочина" које су, наводно, над усвојеном дјецом починили амерички родитељи.

Руске власти наводе да је најмање 17-оро руске дјеце преминуло усљед насиља у породици у САД.

У саопштењу руског МИП-а наводи се да се са усвајањем може наставити тек након што Москва и Вашингтон потпишу споразум према којем ће руски контролори моћи да посјећују домове усвојене дјеце.

У новембру прошле године брачни пар из америчке државе Пенсилванија осуђен је због убиства из нехата њиховог сина усвојеног из Русије.

Током 2010. године, жена из Тенесија је свог наводно насилног усвојеног сина послала самог авионом у Русију.

Амерички држављани су од почетка деведесетих година прошлог вијека усвојили скоро 50 000 руских малишана.Оставите одговор