Радојичић више не негира реконструкцију, али спомиње Устав

Предсједник Народне скупштине Републике Српске,Игор Радојичић изјавио је да по Уставу, Пословнику парламента Српске и закону постоји седам различитих процедура које се односе на смјену Владе Српске. “Уколико Влада Српске подноси оставку, у том случају Народна скупштина Републике Српске је констатује, а предсједник Републике има десет дана да мандат да новом мандатару, који у моменту […]

уторак, фебруар 26, 2013 / 13:26

Предсједник Народне скупштине Републике Српске,Игор Радојичић изјавио је да по Уставу, Пословнику парламента Српске и закону постоји седам различитих процедура које се односе на смјену Владе Српске.

“Уколико Влада Српске подноси оставку, у том случају Народна скупштина Републике Српске је констатује, а предсједник Републике има десет дана да мандат да новом мандатару, који у моменту када је спреман тражи од парламента да се сазове посебна сједница на којој се бира премијер и чланови Владе”, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да предсједник Републике по Уставу има надлежност да мандат да новом мандатару и да није прописана обавеза да се врше консултације.

“На посебној сједници парламента Српске мандатар излаже програм и предлаже састав Владе. Посебно се гласа за предсједника Владе, а посебно за Владу у цјелини”, појаснио је Радојичић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор