Радмановић-Јосиповић-Вујановић се исхвалили

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић честитао је данас хрватском предсједнику Иви Јосиповићу и грађанима Хрватске завршетак преговора са ЕУ и изразио наду да ће и БиХ уз такве сусједе убрзано кренути ка Европи. Радмановић, који се данас на маргинама Самита шефова држава и влада земаља чланица Процеса сарадње у југоисточној Европи (СЕЕЦП) на Светом Стефану […]

четвртак, јун 30, 2011 / 23:35

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић честитао је данас хрватском предсједнику Иви Јосиповићу и грађанима Хрватске завршетак преговора са ЕУ и изразио наду да ће и БиХ уз такве сусједе убрзано кренути ка Европи.

Радмановић, који се данас на маргинама Самита шефова држава и влада земаља чланица Процеса сарадње у југоисточној Европи (СЕЕЦП) на Светом Стефану састао с Јосиповићем, изразио је задовољство добрим односима са Хрватском и наду да ће отворена билатерална питања убрзо бити ријешена.

Јосиповић је рекао да је Хрватска спремна да пружи сву неопходну помоћ БиХ како би се убрзао њен пут ка ЕУ и изразио задовољство успјешним завршетком преговора са ЕУ, те нагласио како су бројне реформе направљене, али и да је остало још посла.

Радмановић је током сусрета са предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем изразио захвалност за организацију Самита, честитао Црној Гори успјешно једногодишње предсједавање СЕЕЦП-ом.

Изражено је задовољство добрим билатералним односима двије земље, те је наглашено да су створени услови за потписивање два међудржавна споразума – о граници и о двојном држављанству.

Разговарано је и о економским односима двије земље, с посебним акцентом на енергетику и изградњу саобраћајница.

Радмановић и Вујановић су констатовали да односи БиХ и Црне Горе могу бити примјер добросусједских односа у регији и Европи, саопштено је из Предсједништва БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. krasno drustvo! za razliku od josipovica i vujanovica, koji rade u korist svojih naroda, radmanovic radi na stetu svoga.
    je li poveo na sastanak i svoga zeta da ga posavjetuje kako da opljackaju i ono malo od bijede i sirotinje.
    otimati od naroda je prokletstvo, kao i pohlepa koja im je pomutila um, i neka ne misle da ce im pokolenja uzivati od opljackanoga.
    zao mi je sto ce djeca ni kriva ni duzna ispastati prokletstvo i pohlepu djedova.

Оставите одговор