Путин: Важан стабилан иновацијски раст

Русија је могла да оствари зацртан циљ удвостручења бруто домаћег производа (БДП) већ 2009. године, али су сада важни не количински већ квалитативни економски параметри, стабилан иновацијски раст, истакао је руски премијер Владимир Путин у ексклузивном интервјуу часопису "Вип-премијер”. Удвостручење БДП је био „стратешки задатак у одређеној историјској развојној фази земље и уочи кризе смо […]

четвртак, јун 2, 2011 / 08:37

Русија је могла да оствари зацртан циљ удвостручења бруто домаћег производа (БДП) већ 2009. године, али су сада важни не количински већ квалитативни економски параметри, стабилан иновацијски раст, истакао је руски премијер Владимир Путин у ексклузивном интервјуу часопису "Вип-премијер”.

Удвостручење БДП је био „стратешки задатак у одређеној историјској развојној фази земље и уочи кризе смо се приближили његовом остварењу”, нагласио је Путин.

Криза је још једном подсетила на сировинску зависност руске економије, слабост финансијског тржишта и основних тржишних институција, првенствено ниску конкурентност и кориговала све планове.

„За Русију су сада важни не количински већ квалитативни параметри економије, стабилан иновацијски раст, који може да се оствари повећањем ефикасности производње и продуктивности рада”, истакао је предјседник руске владе.Оставите одговор