Пукла беса: Абазовић одсвирао крај Кривокапићевој влади

Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је да је актуелна Влада одрадила мандат до краја и да очекује њен пад данас у парламенту. "Ова Влада је одрадила мандат до краја, неко ће рећи добро, неко лоше. Ја сам задовољан. Важно је да грађани виде да су промјене могуће", рекао је Абазовић новинарима у Скупштин Црне Горе.

петак, фебруар 4, 2022 / 15:15

Он је истакао да неће износити ружне ријечи на рачун премијера те да ће, у случају смјене Владе, разговарати са парламентарном већином те да су већ обавили низ разговора, а ако нема рјешења, онда избори.

"Било би крајње нерационално према грађанима да сада разговори трају, мора се зато што прије нова влада формирати", навео је он.

Абазовић је додао да би мандатар могао бити онај ко обезбиједи 41 глас подршке у парламенту. "Остајем при томе да смо спремни да идемо у опозицију", навео је он.

На дневном реду данашње ванредне сједнице Скупштине је иницијатива за гласање о неповјерењу Влади. За смјену Владе извјесно је да ће гласати најмање 44 посланика опозиције и владајуће коалиције "Црно на бијело" /Грађански покрет УРА и ЦИВИС/, три више него што је потребно да би Кривокапићев кабинет "пао".Оставите одговор