Прве серије преко Фејсбука моћи ћемо гледати крајем љета

Након што је нерадо признао како је у суштини медијска компанија, више него друштвена мрежа, Фејсбук је почео улазити у озбиљну причу о приказивању ТВ емисија и серија.

понедељак, 26 јуна, 2017 / 19:19

Фејсбук је саопштио како ће уложити много новца у приказивање свјежих серија за публику од 17 до 30 година. Плаћаће око три милиона долара по 30-минутној епизоди једне серије, колики су отприлике били трошкови приказивања епизода серија Брејкинг Бед или Биг Бенг Теори. Фејсбук је наводно већ издвојио новац за емитовање серија "Стренџерс" и "Лузли Егзектли Никол".

Најпопуларнија друштвена мрежа у будућности или већ до краја овог љета, како преносе медији, планира надмашити Јутјуб, Нетфлиx и Хулу. Ове компаније и веб странице за размјену видео садржаја већ улажу велики новац у оригиналне садржаје, али Фејсбук им се намјерава супроставити. У овој борби, највише се ослања на скоро двије милијарде корисника широм свијета.

Још није јасно да ли ће ТВ серије добити своју страницу на Фејсбуку или ће их приказивати издавачи преко њихових индивидуалних страница тој мрежи.