Протести и сукоби у Италији

Демонстранти су се сукобили са полицијом на протестима организованим због мјера штедње у неколико италијанских градова, у оквиру акције коју предводи италијански покрет „Виле“ који окупља фармере и возаче камиона.  Студенти су бацали бомбе са фарбом на полицију у Торину, док је у сукобима у Венецији повријеђено десетак полицајаца, а двоје демонстраната је приведено, преноси […]

недеља, 15 децембра, 2013 / 10:11

Демонстранти су се сукобили са полицијом на протестима организованим због мјера штедње у неколико италијанских градова, у оквиру акције коју предводи италијански покрет „Виле“ који окупља фармере и возаче камиона.

 Студенти су бацали бомбе са фарбом на полицију у Торину, док је у сукобима у Венецији повријеђено десетак полицајаца, а двоје демонстраната је приведено, преноси АФП.

У Венецији је полиција употребила сузавац да би раздвојила десничарске и левичарске демонстранте који су се сукобили у близини жељезничке станице.

Припадници екстремне деснице окупили су се и испред просторија Европске комисије у Риму гдје су скинули европску заставу прије него што их је полиција растјерала.

Демонстранти су дио покрета названог "Виле" који је започео, најприје, на Сицилији међу пољопривредним произвођачима који страхују од повећања пореза.

Покрет се потом проширио и на друге мале предузетнике као што су занатлије, власници радњи и возачи камиона.Оставите одговор