Прорадила стара терористичка веза: Карта НДХ на поштанској марки Сјеверне Македоније

После бурних реакција поводом објављивања поштанске марке са Хрватском у границама НДХ, поште Сјеверне Македоније повукле су цијели тираж од 6.000 примјерака и изразиле жаљење због ненамјерне грешке.

субота, 9 маја, 2020 / 17:35

Са сајта поште повучена је и слика марке, објављене у низу "Сјеверна Македонија у ЕУ" са циљем обиљежавања председавања Републике Хрватске ЕУ. Ту је објављена уочи тзв. дана Европе (9. мај), па је "хрватска" маркица сасвим пригодно замијењена оном са мотивима Њемачке.

— Поштанска марка приказује погрешну мапу Републике Хрватске и других земаља у региону. "АД "Пошта Северне Македоније" – Скопље се извињава због ненамерне грешке и техничких пропуста. Наш циљ је био да на овај начин изразимо благодарност за помоћ и подршку коју је Хрватска дала нашој држави прије и током предсједавања ЕУ – стоји у саопштењу.

Хрватско – македонско (или бугарашко) братство вуче најчвршће везе из периода краљевине Југославије, када су Павелићеве усташе и несмирени терористи ВМРО удружили снаге у рушењу државе, те здружено радили на ликвидацији краља Александра. Настављено је у и комунистичкој диктатуру, гдје су се држали максиме "Слаба Србија, јака Југославија".

Међутим, много шта је у Сјеверној Македонији "наопако", осим тога што десница (ВМРОДМПНЕ) маше црвеним, а љевица (СДПМ) плавим заставама. Тако су у БЈРМ Срби имали најбољу сарадњу са ВМРОДМПНЕ, иако су разни псеудоаналитичари у Србији, лобирајући за западне фаворите, наглашавали име терористичке ВМРО у имену те странке. Назови љевица коју је уз помоћ шиптарских странака на чело БЈРМ инсталирао запад, нема ништа против усташа.

Тако им се поткрала грешка на маркици. Колико је грешка "ненамјерна” види се у чињеници да је су између осталих, у изради учествовала и два историчара, са националних института, и један умјетник са ФЛУ…9 КОМЕНТАРА

 1. Sta je goveda? Zasto vas pogadza sto pametniji u regionu pruzaju ruku jedni drugima i time pokazuju da su emancipovaniji, da se okrecu buducnosti. Srbija, krdo izgubljeno u vremenu i prostoru. Mi bi da nekome drzimo moralne pridike o time sta je bilo kad je bilo. Krdo u stampedu i rasulu. Svi u regionu idu napred, razlicitom brzinom, samo Serbia pod rucnom, pisa u vetar otvorenih usta.

 2. Зајец, овакве мисли и из таквих мисли наравно произашле изјаве долазе искључиво из врло болесног мозга.

  Са вама ми више нажалост нема разговора док се нешто драматично не промјени.

  Ја ипак нисам љекар те струке.

  Не бих да погоршавам стање.

 3. И да, ово није мапа НДХ. Ма мапи је цијела НДХ, и још пуно тога.

  Ова мапа је дјело још болеснијег ума од ума просјечног усташког полуписменог фашисте, нпр. Зајса.

  На овој мапи су Истра, Источна Словенија, Јужна Мађарска, Војводина и Рашка.

 4. Не кривите браћу Македонце за ово. Ово је дјело директора Албанца који по коалиционом договору држе пошту.

  Што се тиче музике одавно је познато да то у РТЦГ држи жути Серхатлић.

  Ово је усташка, јебеш Томпсона:
  https://www.youtube.com/watch?v=V4Q5v4KVAdM

 5. Племе кукавно, пуно једа и гована. Одмах на вешала, да је по вашем. Није ни чудо што смо на стубу срама. Параноидно крдо што измишља и лаже где стигне.
  Зашто неко, мајку му, не убаци ово у контекст штампарске грешке? Него одмах 100 година назад, и сваки скелетон из клозета. Правите се луди, или шта, када никако да признате да су србаљи једини шампиони у провоцирању на свим странама. Сетите се само оног графитима ишараног воза за Митровицу. Воз мртваца, готово богохулнички. Служио је чему? Ширењу разумевања?
  Зато, не балавите бесмислице, и не журите да се вређате, слинавци преосетљиви.

 6. Поштовани Заис, ваша констатација дјелује на месту. Исто ми је пало на памет, шта ако је грешка!?
  Чуо сам се са познаником, нумизматичарем и филателистом. Када сам му поменуо о чему се ради, рекао ми је да је чуо о томе довољно. Његов став је да за то да је у питању случајност или грешка нема никакве шансе, посао од припреме до штампе траје дуго, укључује читав низ корака у које су укључене различите инстанце из различитих научних дисциплина. Усаглашавање мотива, израда идејних решења, разне контроле и мишљења.
  Поштанска маркица не сме да има грешку.
  Стога коментарише да је ово урађено са намером, да је резултат рада болесног ума. Поштанске маркице су област од посебног интересовања широке, глобалне публике и сваки гаф који би могао бити двосмислен се сматра великом грешком. Овако нешто је чиста глупост, срозавање институције, губљење кредибилитета зарад ниских страсти и велика срамота. Штампарска грешка би била да је грешка у слову, читав колаж, дизајн са оваквим мотивом се сматра увредом за суседну државу.
  Верујте према његовом мишљењу ово је много опасна ствар јер за нас значи да је једна држава, а са којом граничимо у потпуном хаосу, те да као таква представља претњу по друге у непосредном региону.